20230518 011 nvesz kozgyules

Az NVESZ munkáját méltatta a MOB-főtitkár

2023. 05. 19.
Megosztás

Május 18-án közgyűlést tartott a Nemzeti Versenysport Szövetség. Az eseményen a nem olimpiai sportágak képviselőit az olimpiai család részéről Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára köszöntötte.

A budapesti Lion’s Garden Hotelben megszervezett eseményen a tagszervezetek képviselői többek között elfogadták az NVESZ elnökségének beszámolóját és a 2023-as év költségvetését is. A közgyűlésen dr. Mészáros János NVESZ-elnök, a MOB tagja, jogi bizottságának vezetője ismertette a sportszervezet eredményeit, aktualitásait. „A nem olimpiai sportágak legsikeresebb éve volt a tavalyi a Világjátékokkal és a sok világversennyel, ahol a magyar sportolók eredményesen szerepeltek” – emelte ki a sportvezető.

20230518 005 nvesz kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Fábián László mellett többek közt prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Reinhardt Ákos és Huschek Erika a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetői, dr. Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság első embere és Urr Anita főtitkár, valamint Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója.

20230518 010 nvesz kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

A sikeres időszakot követő közgyűlésen a nem olimpiai sportágak képviselőit az olimpiai család részéről Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára köszöntötte, egyben méltatta a szervezet működését, elismerését fejezte ki az eredményekért.

20230518 007 nvesz kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

A MOB és az NVESZ közösségét jelzi az is, hogy az idei, krakkói Európa Játékokon olimpiai és nem olimpiai sportágak egyaránt kerülnek a programba.

(MOB-Média)