010

Olimpiai kaput avattak Csepelen

2023. 10. 13.
Megosztás

Csepeli olimpiai bajnokok tiszteletére avattak kaput október 13-án. A csepeli Béke téren köszöntőt mondott Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Az esemény, egyben a táblaavatás fővédnöke Schmitt Pál olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója, volt köztársasági elnök, dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára és Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, Csepel díszpolgára volt. A szervezésben jelentős részt vállalt Süle László, a Csepel SC Alapítvány elnöke.

Az ünnepségen a sportvezetők mellett számos sportoló és olimpiai bajnok részt vett, köztük Kőbán Rita, Vereczkei Ákos, Hegedűs Csaba és Lőrincz Tamás.

007
MOB-Média/Szalmás Péter


Az érmesek neveit tartalmazó táblát az olimpiai bajnok kajakozó Gyulay Zsolt mellett Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár és a szintén csepeli kötődésű MOB-tag Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke, országgyűlési képviselő leplezte le.

005
MOB-Média/Szalmás Péter

A 111 éves csepeli klubot Gyulay Zsolt elnök a 128 éves MOB nevében köszöntötte. Kiemelte: „a hagyományok azért fontosak, mert lehet rájuk építkezni, és a csepeli klubnak sziklaszilárd alapjai vannak”.

„A sport legkisebb, de legerősebb sejtjei az egyesületek, amelyekben a sportolók képzése zajlik, a szakmai munka folyik. Az egyik ilyen legendás egyesület a Csepel, az olimpiai mozgalmunk erős bástyája, amelynek nagyon sok szép eredményt köszönhetünk – mondta Gyulay Zsolt. – Személyes kötődéseink is vannak természetesen, gyakran jövünk ide a magyar olimpiai mozgalom képviseletében, elég csak a vízitelepre gondolni, egy-egy Koló-megemlékezésre, vagy a KIMBA birkózóakadémiára. Mindig öröm számunkra, ha az olimpiai bajnokok kivételes bánásmódban részesülnek, ha a klubok segítenek abban, hogy az emléküket méltóképpen megőrizzük. Köszönjük ezt a Csepel SC-nek. A klub évszázados történelmét végignézve, és a Magyar Olimpiai Bizottsághoz való kötődését górcső alá véve mindenképp ki kell emelni korábbi MOB-tagunkat, a Csepel egykori elnökét, Kiss Imrét, aki a Sportegyesületek Országos Szövetségének alapító elnöke volt, aki 1989-től három cikluson keresztül, 12 évig vezette a SOSZ-t, és ’89-ben tagja volt a szabadon választott olimpiai bizottságunknak, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Megtiszteltetés és büszkeség itt állni a felújított olimpiai kapu avatásán, amely tiszteleg a klub olimpiai bajnokai előtt, még egyszer köszönöm a csepeli klub azon erőfeszítéseit, amit az olimpiai mozgalom népszerűsítéséért tesz és tett” – fogalmazott az olimpiai bajnok sportvezető.

016
MOB-Média/Szalmás Péter

Olyan legendák, nagy bajnokok kötődnek Csepelhez, mint Balczó András, Czibor Zoltán, Fatér Károly, Horváth Csaba, Kolonics György, Kőbán Rita, Németh Ferenc, Rusorán Péter, korábbról Berczelly Tibor, Gerevich Aladár és Papp Bertalan.

012
MOB-Média/Szalmás Péter