Olimpiára készülve – Malmőben tart konferenciát a gördeszkasport krémje

Olimpiára készülve – Malmőben tart konferenciát a gördeszkasport krémje

2019. 08. 09.
Megosztás

Az olimpián esélyes deszkások is részt vesznek azon a Malmőben rendezendő konferencián, melynek célja, hogy a Tokióban debütáló sportág kulturális és társadalmi előnyeiről értekezzenek. A szimpóziumra 19 országból, mintegy 63 bizottsági tagot várnak, köztük a már fentebb említett olimpiai reménységeket is.

Az augusztus 14-18-ig tartó Pushing Boardes konferencián részt vesz az Egyesült Államok olimpiai reménysége Lacey Baker; Mimi Knoop olimpiai gördeszkabíró; az Amerikai Gördeszkaszövetség ügyvezető igazgatója, Josh Friedberg és az angliai deszkásokat segítő non-profit szervezet, az Skateboard England elnöke, Lucy Adams. Hozzájuk csatlakoznak még jótékonysági, illetve lokális (afgán, palesztin, perui, indiai, jordániai és dél-afrikai) deszkás szervezetek, valamint hivatásos gördeszkások, egyetemi oktatók és helyi aktivisták.

A rendezvény számos helyszínen, pavilonban és skateparkban várja a résztvevőket Malmő-szerte.

A Pushing Boarders meghívottjai között szerepel még a hivatásos gördeszkás John Rattray, és a Skate4Life alapítója, Madeleine Uggla is, akik számos előadást tartanak majd a mentális egészség témakörében a sporton belül.

Lucy Adams elmondta: „A Pushing Boardes fantasztikus lehetőség a gördeszka társadalmi és kulturális hatásának bemutatására világszerte, valamint a sok nemzetközi szakember miatt Európában is elismertebbé teheti a sportágat.”

A gördeszka mellett Tokióban debütál még a karate, a falmászás és a hullámlovaglás is.

(Forrás: insidethegames.biz)