Összesen kilenc atlétakvóta Nankingra, már biztos 43 utazó

Összesen kilenc atlétakvóta Nankingra, már biztos 43 utazó

2014. 06. 02.
Megosztás

A harmadik versenynap első magyar indulójaként Bácskay Zsófia megnyerte a kalapácsvetést/69,70 m és kvótát szerzett Nankingra – kezdte az sms-ben küldött jóhíreket Bakuból Gyulai Márton csapatvezető.

– Kiss Réka szintén kvalifikálta magát rúdugrásban, egyéni csúcsát beállítva holtversenyben a negyedik helyen végzett/380 cm. 100 gáton tovább javította az országos ifjúsági csúcsot Sorok Klaudia/ 13,32-0,3w és győzelme mellé a magyar csapat hetedik kvótáját is megszerezte. Őt követte a kvalifikációt szerzők sorában Schmölcz Márk Xavér, aki a kilencedik legjobb volt a gerelyhajítás döntőjében/64,10 m. A vasárnapi program zárószámában, 200 méteren a 24,57-el hetedik helyen célba érő Ferenczi Melinda megszerezte a magyar csapat kilencedik nankingi kvótáját!

A nap folyamán Halász Bence legjobbját dobva megszerezte második dobogós helyezését, a diszkoszvetés ezüstérmét/59,58 m - de a kiírás értelmében egy atléta csak egy számban indulhat az ifi olimpán. Hasonló a helyzete Bácskay Zsófiának is súlylökésben, aki a döntőben a negyedik helyen végzet/15,94 m - de kalapácsvetésben már korábban kvalifikálta magát.

1500 méteren Veisz Adrien 4:47,05-el a hetedik; Lendvai András 4:13,05-el a 12. a döntőben. Major Márk a diszkoszvetés fináléjában a 10. helyen végzett/51,38 m. Köcse Richárd a 200 méter döntőjében az ötödik legjobb volt/22,02 mp. Szántó Bence 6:31,32-vel fejezte be a 2000 akadályt.

A válogatott eredményes három napját minősíti, hogy az éremtáblázaton a negyedik, a ponttáblán a nyolcadik helyen végeztek fiataljaink.

A nankingi ifjúsági olimpiára utazó kilenc magyar atléta:

Fiúk:
Halász Bence (kalapácsvetés)
Schmölcz Márk Xavér (gerelyhajítás)

Lányok:
Ferenczi Melinda (200m)
Soros Klaudia (100m gát)
Tóth Lili Anna (2000m akadály)
Bajnok Eszter (hármasugrás)
Luterán Petra (magasugrás)
Kiss Réka (rúdugrás)
Bácskay Zsófia (kalapácsvetés)

A kilenc atléta kvótával a csapat biztos létszáma már 43, június 9-én zárul a teniszezők junior világranglistája, s ekkor dől el a magyar csapat teljes létszáma. Fiatal versenyzőink jelenleg a francia nyílt teniszbajnokság junior versenyén szerepelnek.

Több sportágban a magyar résztvevők létszáma már ismert, a honi szövetségek még nem jelöltik ki, hogy ki indulhat az olimpián.

A magyar csapat összetétele itt megtekinthető.

(ml/bl)