Osztrák győzelem a Budapest Nagydíjon, Tóth László a 13.

Osztrák győzelem a Budapest Nagydíjon, Tóth László a 13.

2012. 07. 16.
Megosztás

Osztrák siker született vasárnap a nagykör versenyszám döntőjében, a díjugrató Világkupa Budapest Nagydíján, legjobb magyarként Tóth László a 13. helyen végzett.

A Nemzetek Díjában elért dupla nulla után a nagykör 150cm-es összevetésében sem talált legyőzőre a 61 éves osztrák Thomas Frühmann. A korábbi Világkupa-döntő győztes a 16 éves The Sixth Sense-et lovagolta, akit közel öt évtizedes lovas pályafutása legjobb lovának titulált. A második helyre honfitársa, Stefan Eder került Concordiával, megelőzve a Magyarországon élő, német színekben lovagló Jürgen Mayer - Roncador párost.

Winnetou hátán a holland csapatvezető, Peter Bulthuis győzelmével megakadályozta, hogy a kiskör döntőjében a dán Rie Karina Truelsen Qunnie-vel triplázzon, miután a kategória első két napját ő nyerte. A dobogóra Love of Prinzi nevű pej kancájával Szász Attila is felléphetett, hiszen fergeteges gyors lovaglásával, maximális pontszámmal, óriásit lovagolt. Három magyar lovas zárt még a helyezettek között: a szombati győztes, Stöckler Ingrid, Szász Sándor és Zárug Gyula.

A középkör 140cm-es, hibaidős döntőjét pedig szintén egy holland lovasnő, Anouk Kort Amaai nevű lovával nyerte. A nagyszámú hazai közönség örömére a CSIO verseny eddigi legnagyobb sikerét hozva, Szász Attila a mezőhegyesi tenyésztésű, szürke Vénusszal ezüstérmet, Czékus Zoltán Apollóval bronzérmet szerzett, míg a díjkiosztáson további három magyar lovas lovagolhatott a sportágra jellemző, elegáns tiszteletkörben: Szász Sándor a Landprinz apaságú ménjével, Luftikus Boyjal, Búza Krisztián a sárga Scottival és Horváth Balázs a kecskeméti Pataki Ménesben tenyésztett Jumping Ladyvel.

(Forrás: Magyar Lovas Szövetség)