Ötvenezren tapsoltak Arizonában a halhatatlan Kovács Ágnesnek

Ötvenezren tapsoltak Arizonában a halhatatlan Kovács Ágnesnek

2015. 10. 12.
Megosztás

Korábbi tanulmányainak színhelyén, az Arizona Állami Egyetem halhatatlanjai közé választották hétvégén Sydney olimpiai bajnok úszóját, Kovács Ágnest. A Hall of Fame magyar úszónőjét ötvenezren ünnepelték...

"Pont 10 éve diplomáztam az Arizona State University-n, ahol négy évig az egyetemi úszócsapat tagja voltam. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi év után egy ilyen jeles alkalomból térhetek vissza. Pénteken a beiktatási ceremóniával elkezdődött az ünnepi hétvége. Az esemény nagyon megható volt számomra. Emlékezetes pillanat volt szombat este 50 ezer ember előtt átvenni a kitüntetésemet az Arizona State University stadionjában, az ASU-Colorado futballmérkőzés félidejében" - írta közösségi oldalán az olimpiai bajnok úszó.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő 2001 és 2005 között volt az arizonai egyetemi úszócsapat tagja. 2005-ben amerikai diplomát szerzett marketing és kommunikáció szakon, valamint végzős hallgatóként az egyetem legmagasabb kitüntetésében részesült négyéves kimagasló tanulmányi és sporteredményei elismeréséül. Az egyetemi úszócsapat tagjaként több egyetemi és NCAA-rekordot úszott, valamint amerikai bajnoki címet is szerzett, 200 yardos mellúszásban pedig jelenleg is ő tartja az egyetemi csúcsot.

Az amerikai Michael Phelps az Arizona Állami Egyetem úszócsapatával készül a riói olimpiára, az intézmény úszócsapatának tagja a világbajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó Olasz Anna is.

Kovács Ágnes a TF doktori iskolájának hallgatója, az egyetem óraadója, kommunikációs vezetője, a MOB Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnökeként pedig az olimpiai mozgalomban dolgozik.

(MOB)