Pályázat a 2016-os téli ifjúsági olimpia éremterveire

Pályázat a 2016-os téli ifjúsági olimpia éremterveire

2015. 03. 26.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság pályázatot hirdetett fiatal tervezők és sportszeretők számára, melynek keretén belül látványterveket vár a 2016-os lillehammeri téli ifjúsági olimpia érmeihez. A NOB első ízben útnak indított izgalmas kezdeményezésére 2015. június 1-ig lehet beküldeni a pályázatot, a részletek a www.medaldesigncompetition.com oldalon találhatóak.

A nemzetközi bizottság elkötelezett amellett, hogy az ifjúsági olimpiai játékok ne csak a fiatalokért, de általuk is jöjjön létre; a győztes éremtervet a bizottság a 2010-es szingapúri játékok óta működő speciális képzésében részt vevő fiatal újságírók és ifjú sportnagykövetek által alkotott zsűri választja majd ki.

A döntést meghozó testület tagja továbbá Claudia Bokel, a NOB sportolói bizottságának elnöke, olimpiai ezüstérmes vívó, valamint Angela Ruggiero, a NOB lillehammeri koordinációs bizottságának elnöke, olimpiai bajnok jégkorongozó.

„Olimpiai bajnokként tisztában vagyok vele, milyen érzés megnyerni egy érmet – egy olyan tárgyat, melyre egész életedben büszke leszel. Rendkívül nagy presztízst jelent, ha valaki megtervezheti ezt az érmet. Az ifjúsági olimpia lényege a fiatalok mozgósítása, nagy megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a zsűrinek. Alig várom, hogy láthassuk, milyen terveket készítenek a világ minden tájáról érkező fiatal kreatív elmék” – mondta Angela Ruggiero.

A győztes éremtervet ez év júniusában választják ki, a dizájn adja majd az alapot a 2016. február 12. és 21. között zajló lillehammeri téli ifjúsági olimpiai játékok arany-, ezüst- és bronzérmeinek.

A győztes pályázót a NOB meghívja a norvég városba, hogy részt vegyen a játékok nyitóünnepségén és megtekintse a küzdelmeket is, továbbá egy teljes sorozat – a saját tervei alapján készült – éremnek is birtokosa lehet.