Parasport, atlétikai verseny: Kálmán Krisztina arany-, Kanyó Zsolt ezüstérmes

Parasport, atlétikai verseny: Kálmán Krisztina arany-, Kanyó Zsolt ezüstérmes

2014. 06. 23.
Megosztás

Kálmán Krisztina súlylökésben arany-, Kanyó Zsolt szintén ebben a számban ezüstérmes lett a berlini nemzetközi para atlétikai versenyen.

Schiller-Kertész Judit, válogatottunk szakvezetőjének helyszíni tájékoztatása szerint a további versenyszámokban az alábbi eredményeket érték el sportolóink: Kálmán Krisztina buzogányban, Sas Sándor súlylökésben lett hetedik, Hidvégi Balázs pedig kilencedikként zárt diszkoszvetésben.

Az idei Grand Prix-sorozat számai közül egyikben sem sikerült magyar versenyzőnek bejutnia a londoni döntőbe. Erre Kálmán Krisztinának buzogányban, Hidvégi Balázsnak és Sas Sándornak súlylökésben lett volna esélye.

A GP-ben minden évben más számok szerepelnek, idén például azok a futószámok, melyekben a Biacsi-ikrek és Csontos Piroska az élmezőnybe tartoznak, nem kerültek be a sorozatba.

A mieink számára a következő esemény az év legfontosabb versenye, a Swansea-ban megrendezésre kerülő IPC atlétikai Európa-bajnokság lesz, amelyre Schiller-Kertész Judit a jövő héten hirdet keretet.

(Bernau Péter)