Parasport, vívó Vk, Malchow: ezüst és bronz a záró napon

Parasport, vívó Vk, Malchow: ezüst és bronz a záró napon

2014. 01. 20.
Megosztás

A vasárnapi záró napon egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a mieink a németországi Malchow-ban rendezett vívó Világkupa-versenyen. Osváth Richárd tőrben lett második, míg Hajmási Éva a harmadik helyet szerezte meg a kardozók versengésében.

Osváth Richárd imponáló teljesítménnyel, öt győzelemmel zárta a selejtezőket, és az egész mezőnyből a legjobb mutatóval került a főtáblára. A nyolcaddöntőben magabiztosan múlta felül 15-1-re a grúz Alika Gitolendát, és a folytatásban is remekelt. A negyeddöntőben 15-6-ra nyert a fehérorosz Martyn Kavalena ellen, az elődöntőben 15-7-re bizonyult jobbnak a francia Ludovic Lemoine-nál. A döntő drámai csatát, rendkívüli izgalmakat hozott, a végén egyetlen tus döntött, az orosz Artur Juszupov 15-14-re nyert vívónk ellen.

A női kardozóknál Hajmási Éva a selejtezőben elért négy győzelmének és egy vereségének köszönhetően azonnal az elődöntőbe került, ahol 15-7-re kikapott az olasz Loredana Trigiliától, és ezzel bronzérmes lett.

A mieink fantasztikusan kezdték 2014-et, hiszen az új szakvezető, Kovács Tamás irányításával egy arany- illetve két-két ezüst-és bronzéremmel zárták az év első Világkupa-versenyét.

(Bernau Péter)