Integrált vívó vb, Budapest: Krajnyák Zsuzsanna ötödik

Parasport, Vívó Vk, Malchow: Krajnyák Zsuzsanna ezüstérmes!

2014. 01. 18.
Megosztás

Fantasztikusan kezdődött az év világklasszis vívónk, Krajnyák Zsuzsanna számára, aki az év első Világkupa-versenyén pénteken a második helyen végzett párbajtőrben a németországi Malchow-ban.

Krajnyák Zsuzsanna a selejtezőt hibátlan mérleggel, hat győzelemmel zárta. A remek kvalifikációnak köszönhetően a nyolc közé jutásért nem kellett vívnia, a negyeddöntőben Krajnyák Zsuzsanna 15-6-ra nyert a francia Sabria Poignet ellen, a döntőbe jutásért pedig egy másik franicát, Delphine Bernard-t győzte le 15-10-re. Az aranyéremért az orosz Julia Jefimova volt az ellenfél, aki szintén veretlenül került a főtáblára. A mezőny két kiemelkedő klasszisának csatáját az orosz vívó nyerte 15-6-ra.

A férfi kardozók versenyében két vívónk képviselte a magyar színeket. A válogatottban tavaly bemutatkozott Tarjányi István a selejtezőben kétszer nyert és három vereséget szenvedett, a nyolcaddöntőben 15-8-as vereséget szenvedett a későbbi győztes francia Romain Noble-tól és 14. lett. Osváth Richárd egy győzelemmel és három vereséggel fejezte be az előcsatározásokat, a nyolc közé kerülésért 15-12-re kikapott a szintén francia Alain Febre-étől, és a 15. helyen végzett.

(Bernau Péter)