Párizs korán kezdi

Párizs korán kezdi

2019. 07. 31.
Megosztás


Öt évvel a 2024-es párizsi olimpia előtt rendezték meg a szervezők első közös fejlesztési találkozójukat a nemzeti olimpiai és paralimpiai bizottságok képviselőivel. Ilyen sokkal egy ötkarikás verseny előtt még sosem tartottak hasonlót korábban.

A konzultáción 5 kontinens 29 nemzeti olimpiai és paralimpiai delegációja vett részt, köztük sportnagyhatalmakkal, mint az Egyesült Államok, Japán, Oroszország vagy Kína, illetve olyan kis nemzetekkel, mint Eritrea, Guatemala vagy Andorra. A találkozón olyan fontos témák merültek fel, mint a klíma és a sport kapcsolata, vagy a nemzetközi együttműködés a szövetségek között.

„A 206 nemzeti olimpiai bizottság, illetve a 184 országos paralimpiai testület jelentősen hozzájárul az ötkarikás versenyek sikeréhez és sima működéséhez" – mondta Tony Estanguet, a párizsi szervezőbizottság elnöke. „A találkozók a szervezők és a bizottságok között általában négy évvel az olimpia előtt kezdődnek, az azt megelőző játékok után. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság hozzájárulásával előre akartuk hozni ezeket a diskurzusokat, hogy reagálhassunk azon nemzeti bizottságok javaslataira, akik találkozni szerettek volna velünk. Célunk, hogy megosszuk velük projektünk részleteit, bemutassuk létesítményeinket, és felérjünk azon ambíciónkhoz, hogy közösen fejlesszük és javítsuk az olimpiai játékokat".

(insidethegames.biz, fotó: Getty Images/Borut Trdina)