010

Párizsi fókusszal indított szövetségi látogatás-sorozatot a MOB

2023. 04. 06.
Megosztás

Az olimpiai sportágak szakszövetségeit, azok vezető tisztségviselőit látogatja meg áprilisban Gyulay Zsolt vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttsége, melynek tagja Fábián László főtitkár és dr. Bartha Csaba operatív igazgató. A magyar olimpiai mozgalom képviselői húsvét előtt tíz sportággal egyeztettek többek közt a párizsi olimpiát illetően.

001
MOB/Szalmás Péter

Mint ismert, tavaly ősszel a szövetségek vezetői, szakemberei jártak sportági konzultáció keretében a MOB-székházban. Ezúttal a MOB vezetői látogattak el a sportágakat irányító szervezetek irodájába. Március végén, április első hetében a súlyemelő-, a vívó-, a tollaslabda-, a torna-, az atlétika-, a ritmikus gimnasztika-, a sportlövő-, a vízilabda-, az úszó és a kajak-kenu szövetség volt napirenden.

A felek az informatív megbeszéléseken áttekintették többek közt a 2023-as sportszakmai terveket, jelentősebb – akár hazai rendezésű – világversenyeket és nem utolsó sorban a párizsi kvalifikációs folyamatokat, azok őszi konzultációt követő változásait. Szóba került a létesítményhelyzet, az utánpótlás helyzete, az egészségügyi háttér és az idei esztendő multisporteseményei (a Krakkó-kislengyelországi Európa Játékok, a maribori nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és a bali Strand-világjátékok) is. A nemzetközi, sportdiplomáciai vonatkozások közt felszínre került az orosz-ukrán fegyveres konfliktus sportra gyakorolt hatása, azok aktualitásai és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság álláspontja is.

003
MOB/Szalmás Péter

A problémák közt nagy általánosságban a megnövekvő rezsiárak, az ebből fakadó létesítménybezárások, a szintén magas utazási költségek szerepelnek; több sportág esetében a fejlesztési irányok a sporttudományos háttérre is kiterjedhetnek.

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetői elmondták, hogy az ötkarikás szervezet az olimpiai felkészülés és szereplés során minden tőle telhető segítséget megad a sikeres kvalifikáció, majd részvétel érdekében.

007
MOB/Szalmás Péter

A látogatás-sorozat húsvét után folytatódik.

(MOB-Média)