Pars Krisztián is folytatta Londonban – a bajnokok gratulálnak

Pars Krisztián is folytatta Londonban – a bajnokok gratulálnak

2012. 08. 06.
Megosztás

Kedves Krisztián!

Tiszta szívből, őszinte elismeréssel köszöntünk a londoni olimpián elnyert negyedik magyar győzelem alkalmából. Magabiztosan, a mezőnyből magasan kiemelkedve szerezted meg a magyar atlétika tízedik aranyérmét.

Ha London,ha kalapácsvetés, akkor magyar siker. Hatvannégy éve, a második londoni olimpián Németh Imre kezdte meg a magyar kalapácsvetők nagy sorozatát. Csermák József szenzációs világrekorddal folytatta Helsinkiben , majd Zsivótzky Gyula, az évszázad atlétája, utána Kiss Balázs következett.

A magyar atlétika tíz olimpiai bajnokságának fele, értékes győzelmeddel a kalapácsvetők nevéhez fűződik. Ezzel a diadallal egykori tisztelt edződ, a „Dobópápa” néven közismert Németh Pál szakértő, lelkes munkájával megteremtett szombathelyi dobóiskola jó hírének erősítéséhez is nagymértékben hozzájárultál.

Ha a becsületes körülmények között Pekingben kiérdemelt ezüstérmedet furcsa módon még nem kaptad meg, ez a magyar sportkedvelők lelkes táborának osztatlan örömet szerző, Londonban kivívott arany bizonyos mértékben elégtételt jelenthet.
Az aranyvasárnap első magyar győzteséhez, a lovas bajnok Krisztiánhoz hasonlóan büszkék vagyunk Rád. Az Olimpiai Bajnokok Klubja immár 167. tagjaként barátsággal köszöntük s megkülönböztetett szeretettel várunk következő összejövetelünkön.

Nébald György
az Olimpiai Bajnokok klubja elnöke