Pásztor Flóra: Az elődöntővel már kiegyeznék Nankingban

Pásztor Flóra: Az elődöntővel már kiegyeznék Nankingban

2014. 05. 16.
Megosztás

Egy nemzet legfeljebb három vívót indíthat nemenként az ifjúsági olimpiai játékokon Nankingban, és köztük van Pásztor Flóra, aki tőrben képviseli a magyar színeket. Abban reménykedik, hogy oda tud érni a négy közé, de könnyű ellenfélben még véletlenül sem reménykedik.

A fiúknál csak egy magyarért szoríthatunk augusztusban az ifi olimpián, Esztergályos Patrik párbajtőrben harcolta ki a részvétel jogát a bulgáriai Plovdivban rendezett áprilisi világbajnokságon.

A lányoknál számottevően jobb a mérlegünk, hiszen hárman is pástra lépnek Kínában, Záhonyi Petra és Nagy Kinga mellett Pásztor Flóra is megméreti magát. És hogy milyen esélyekkel?

„Nagyon szeretnék a négy közé kerülni, azzal már kiegyeznék. A sorsolás sokat nem nyom majd a latban, hiszen kizárólag kemény ellenfeleket kaphatok. Nem létezik könnyű út a végjátékig” – fogalmazott tőrvívónk a mob.hu érdeklődésére.

Az, hogy most ebben a sportágban ér el egyre veretesebb eredményeket, nevesül kadet Európa-bajnoki címet csapatban, illetve világbajnoki bronzérmet egyéniben, gyerekkorában még nem volt teljesen egyértelmű.

„Kiskoromban szertornával próbálkoztam, de nem jöttek az eredmények, ezért egy barátnőmmel úgy döntöttünk, inkább olyasmivel foglalkozunk, ahol sikerélmény is ér minket. Szerencsénkre rátaláltunk a vívásra.”

Ekkor 2006-ot írtunk, és a Törekvés SE, valamint Beliczay Sándor mellett azóta is kitart, de az eredményeit végigböngészve nincs is ok a változtatásra.

Flóra szabadidejének jó részét – a kerékpározás mellett – szintén a vívás tölti ki, ezért nem is okozott számunkra meglepetést, amikor távlati céljairól kérdeztük.

„Nagyon szeretnék a felnőtt válogatott tagja lenni, méghozzá minél hosszabb ideig, és persze minél szebb sikereket elérve” – mondta céltudatosan, hozzátéve, hogy előbb-utóbb természetesen egy „igazi” olimpiára is kvalifikálná magát.

PÁSZTOR FLÓRA – NÉVJEGY:
Születési hely, idő: Budapest, 1998. június 30.
Magasság, testsúly: 172 cm, 55 kg
Anyaegyesület/jelenlegi egyesület: Törekvés SE
Nevelőedző/jelenlegi edző: Beliczay Sándor
Legjobb eredményei: kadet Európa-bajnoki győzelem csapatban (2013), kadet világbajnoki bronzérem egyéniben (2014)
Példakép: Rejtő Ildikó
Hobbi: bicikli, vívás
Kedvenc zenekar/előadó: Rihanna, Kállay-Saunders András
Kedvenc film: Lopott idő

(Czövek Oszkár)