Rövidpályás gyorskorcsolya-vb

Liu Shaoang mindent vitt a vb-n

2022. 04. 11.
Megosztás

Liu Shaoang négy aranyérmet szerzet a short track vb-n Montrealban. Hosszú Katinka és Verrrasztó Dávid is győzelemmel készülnek a budapesti vb-re. Vas Kata Blanka fél perccel maradt le a győztestől az Amstel Gold Race viadalon. Négy érmet, közte egy aranyat szereztek a magyar vívók a junior világbajnokságon.

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb

Montreal, 2022. április 11. Liu Shaoang (b) és a dél-koreai Li Dzsune Szeo a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1000 méteres döntõjében 2022. április 10-én. Liu Shaoang aranyérmet nyert. MTI/AP/The Canadian Press/Graham Hughes

MTI, Graham Hughes

Rövidpályás gyorskorcsolya. A téli olimpia évének utolsó nagy nemzetközi versenye a montreali világbajnokság volt, ahol némileg foghíjas mezőny gyűlt össze.

A magyar csapatból távol maradt az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, de öccse, a pekingi olimpia magyar hőse, Shaoang ott volt a mezőnyben. Ha már vállalkozott a részvételre, akkor 500, 1000 és 1500m-en is megszerezte a világbajnoki címet, és természetesen ezzel megvédte az összetett aranyát is.

A pekingi olimpikon Nógrádi Bence a három egyéni számban 13., 8. és 28., összetettben 19 lett.

A harmadik magyar Jászapáti Péter az erős nemzetközi mezőnyben edződött. Ő 19., 10., valamint 24. helyen zárt a három egyéni távon. Összetettben a 20. helyet szerezte meg.

A nagyon fiatal magyar férfi váltó Liu Shaoang, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Bontovics Balázs összeállításban az A döntő 4. helyén végzett. Jászapáti Péter az előfutamban kapott lehetőséget a váltóval.

A nőknél az olimpikon Jászapáti Petra 500 és 1500m-en egyaránt 8. lett. 1000m-en a bírák egy véleményezett szituációban a kizárásáról döntöttek. Így az összetettben meg kellett elégednie a 12. pozícióval.

Olimpikon társa, Kónya Zsófia az egyéni távokon 13., 16., 30., és összetettben a 21. lett.

Hat női váltó nevezett. A magyar négyest a két olimpikon mellett 2 EYOF-os versenyző, Somodi Maja és Schőnborn Melinda alkotta, illetve az előfutamban Somogyi Barbara erősítette. Végül a négyes a B döntő második helyén ért célba.


D YT20210729045 1000x550
MTI/Illyés Tibor

Úszás. Budapest rendezi a vizes világbajnokságot június 18. és július 3. között. Sportolóink is készülnek az eseményre.
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a Svédországban zajló, keddig tartó Malmsten Swim Open elnevezésű viadal vasárnapi versenynapján 400m vegyesen diadalmaskodott, a második helyezett izraeli Anasztaszia Gorbenko előtt bő öt másodperces fölénnyel csapott célba (4:39.19 p).

A német fővárosban, a Berlin Openen Verrasztó Dávid pénteken 400m vegyesen idei legjobbjával (4:16.00) lett első, szombaton pedig 200m vegyesen győzött (2:02.32).

Vas kata blanka
bringasport.hu

Kerékpár. Az Amstel Gold Race egynapos országúti kerékpárosversenyén állt rajthoz Vas Kata Blanka. A hegyikerékpárban olimpiai negyedik Vas 27 kilométerrel a cél előtt indított támadást a főmezőnyben, amelyet később vezetett is egy szökevénycsoportot üldözve. Végül félperces lemaradással a 24. helyen ért célba.

Dub gall keszt dancs
@PHOTOPAVIA

Vívás. Junior és kadet korú vívóink Dubajban a sportág világbajnokságán szerepeltek.
A magyar válogatott összességében 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel zárta a dubaji kadet és junior világbajnokságot.
Egyéniben Keszthelyi Zsombor párbajtőrben aranyérmes, a tokiói olimpikon kardozó Battai Sugár bronzot nyert, csapatban ezüstöt érdemeltek ki a női kardozók (Battai Sugár, Beviz Dorottya, Keszei Kíra, Szűcs Luca), és bronzot a férfi tőrözők (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő).

Volt már ennél jobb és rosszabb szereplés is a közelmúltban, és ha mindehhez hozzávesszük a soha nem látott sikerrel, 9 aranyéremmel záródott idei újvidéki Eb-t, akkor bátran leszögezhetjük: nagyon szépen teljesített a magyar vívóutánpótlás ebben a szezonban!