Fair kamuti perjamosi

Perjámosi Sándor, a MOB tiszteletbeli tagja 80 éves

2023. 08. 01.
Megosztás

Július 30-án ünnepelte 80. születésnapját Perjámosi Sándor sportvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, a Sportegyesületek országos Szövetségének (SOSZ) korábbi alelnöke.

Sportolóként utánpótlás és felnőtt válogatott tőröző, majd sportvezetőként a BVSC Sportiskola igazgatójaként kezdte pályafutását, később az Országos Testnevelési és Sporthivatal munkatársa lett. A Dunaferr SE sportlétesítmény-vezetője, majd 1994-től 14 éven át ügyvezető elnökeként irányította a Dunaferr Sportegyesületet, ahol a kézilabdás BL-győzelmek, labdarúgó, röplabda, kézilabda és jégkorong bajnoki címek, valamint birkózó, tornász, kajak-kenus olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki aranyérmek megszerzésében volt része – emlékeztet köszöntőjében a Sportegyesületek Országos Szövetségének honlapja.

Sportvezetői pályafutása alatt és után is több kitüntetéssel ismerték el munkásságát, így SOSZ-aranygyűrű, MOB-érdemérem, Terstyánszky Ödön-díj, Dunaújváros Sportjáért-díj, Arany Pálma Díj méltó birtokosa. Jelenleg is a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, korábban 2008-tól volt a szervezet közgyűlésének rendes tagja. A MOB Fair Play Bizottsága életműdíjjal ismerte el (2013).

Munkásságára jellemző, hogy egy vezetőtársával saját pénzből létrehozták a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítványt, melynek egyik kiemelt feladata a nehéz körülmények között élő fiatal tehetségek támogatása.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének alelnökeként és a Klubelnökök Klubjának elnökeként a sportegyesületek munkáját támogatta és segítette.

Isten éltesse Perjámosi Sándort!

(SOSZ, MOB; fotó: MOB-Média)