Pjongcsang előszobája az idei junior műkorcsolya vb

Pjongcsang előszobája az idei junior műkorcsolya vb

2016. 03. 16.
Megosztás

Szerdán a férfiak versenyével megkezdődött a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság Debrecenben, a Fönix versenycsarnokban. Alig egy hónappal korábban még a mezőny nagy része a lillehammeri ifjúsági olimpián versenyzett. Az indulók egy része két év múlva a pjongcsangi téli olimpián is jégre mehet...

A lillehammeri győztesek közül a páros, a jégtánc, a női győztes, továbbá a vegyes csapatok győztes csapatának két tagja is eljött Debrecenbe, de a további érmesek többsége is rajthoz áll. A norvég városban Medgyesi Fruzsina indult a nők futamaiban, aki a vegyes csapatok versenyében bronzérmet szerzett.



A cívis városban Tóth Ivett, Bőröcz Máté és két jégtáncduó: Wei Kimberly, Fourati Illias és Marton Villő, Semkó Danyil képviseli a magyar színeket.

Engi Klára a MOKSZ pontozásos sportága igazgatója elmondta, hogy versenyzőink becsülettel felkészültek. Anélkül, hogy nagy terhet tennénk Tóth Ivett vállára, aki az idei felnőtt Európa-bajnokságon lett 11., tőle várják a legjobb eredményt. A szakvezető szerint az itteni mezőny sokkal erősebb, mint az a pozsonyi kontinensviadalon volt; az elvárás a legjobb 20 közé kerülés.

A világbajnokságra 44 ország 176 versenyzője nevezett, közülük többen - leginkább az egyéni korcsolyázók mezőnyéből - eljuthatnak akár már a 2018-as olimpiára is. A jövő évi felnőtt vb már kvalifikációs verseny lesz a pjongcsangi olimpiára.

"Szokni kell a gyerekeknek a légkört, ki kell álni, meg kell csinálni" - fogalmazott a korábbi többszörös olimpikon.

"A 2018-as olimpiai keretünket már összeállítottuk, Tóth Ivetre és Böröcz Mátéra is számítunk!" - emelte ki Engi Klára.



A junior vb programja:

március 16 (szerda)
11:00 férfi rövidprogram
18:45 párosok rövidprogram

március 17 (csütörtök)
12:30 jégtánc rövidprogram
19:00 párosok szabadkorcsolyázás

március 18 (péntek)
10:15 nők rövidprogram
18:00 férfiak szabadkorcsolyázás

március 19 (szombat)
13:00 nők szabadkorcsolyázás
18:30 jégtánc szabadkorcsolyázás

március 20 (vasárnap)
15:00 Gála

Belépők: 900 forintos áron kaphatók. A családi jegy 2400 ft-ba kerül.

(MOB)