Pólós elnökválasztás tíz nap múlva

Pólós elnökválasztás tíz nap múlva

2012. 12. 06.
Megosztás

December 16-án a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító közgyűlésén derül ki, hogy a jövőben ki irányítja a sportágat, de arra valószínűleg már a választás előtt fény derül, hogy az elnöki posztért hárman, vagy csak ketten szállnak-e versenybe. Bennfentesek szerint az sem kizárt, hogy az utolsó pillanatban az egyik pályázó egyedül marad a ringben…

Elsőként Gergely István, a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó jelentette be, hogy szívesen váltaná fel a kaput az elnöki székkel, majd nem sokkal később annak az elképzelésének is hangot adott, hogy számára az ügyvezető elnöki tiszt is igazán vonzó lenne. Egészen pontosan egy olyan újszerű szereposztás, amelyben Dr. Martin György továbbra is elnök maradna, ő maga pedig, aki sportolóként már sokat tett le az asztalra és több diplomát is kiérdemelt, ügyvezető elnökként mutatkozna be. Ezek után történt, hogy Dr. Kemény Dénes, a magyar válogatott leköszönő szövetségi kapitánya is elnöki ambíciójáról kezdett beszélni…

Már csak tíz nap van hátra a mérföldköves eseménynek is nevezhető közgyűlésig, és Gergely István továbbra is úgy gondolja, hogy nem vereségre ítélt pályázóként áll majd a sportág küldöttei elé, amikor a programbeszédét kell elmondania.

„Miért is gondolnám magamat esélytelennek? Semmi sem késztet erre. Készen állok a megmérettetésre, és akárhány vetélytársam is lesz, a sportág megújulását célzó elképzeléseimmel bátran és erős meggyőződéssel fogok felszólalni. Nagyon jól felkészültem erre a kivételes napra. Az a három hónap, amit kampányidőszaknak is nevezhetek, elképesztően sok új ismerettel gazdagított. Csak most sikerült igazán górcső alá vetnem a sportágamat, amiben ugyan hosszú éveket töltöttem el, de a dolgok mélyére csak most nézhettem.” – hangoztatta Gergely István a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nem csupán pályázónak, hanem esélyesnek is tartja-e magát, vagy netán kihívónak, frappáns választ adott.

„Most elsősorban pályázónak, aki a közgyűlésen esélyessé is léphet elő. Mivel elsőként én kandidáltam az elnöki tisztre, kihívónak semmiképpen sem nevezhetem magamat.”

Valójában mikor döntötte el, hogy pályázatot nyújt be és erre mi késztette? – hangzott az újabb kérdés.

„Az év elején fogalmazódott meg bennem az elhatározás, amely hétről hétre erősebb lett bennem. Nagy megtiszteltetés és annál is nagyobb kihívás lenne a számomra, ha engem választanának meg elnöknek, de ugyanolyan boldog lennék az ügyvezető elnöki megbízatással is. Amennyiben Dr. Martin György végül úgy dönt, hogy tovább már nem szeretne elnök lenni, tehát a mi kettőnk közös terve nem valósulhat meg, egyedül is vállalom a megmérettetést.”

Dr. Kemény Dénes három olimpiai bajnoki győzelem sikerkovácsának mondhatja magát, Gergely István élsportolóként két ötkarikás aranyéremmel büszkélkedhet. Van, illetve lehet-e december 16-án ennek az „olimpiai 3:2-nek” valamilyen meghatározó erejű jelentősége?

„Talán igen, talán nem. Ha nem, akkor azért, mert én nem Dénes babérjaira török, hiszen nem a nyomdokába szeretnék lépni, ahogy ő sem kapusként szeretne a jövőben bizonyítani és engem felülmúlni. Ami engem illet, 36 évesen élsportolói pályámmal kapcsolatban már nem dédelgethetek nagy reményeket, amit a vízben megtehettem, már megtettem. Mostantól a „parton” szeretnék bizonyítani.”

Mi történik akkor, ha december 16-a nem lesz Gergely István nagy napja?

„Van „B” és „C” tervem is, és nagy reményeket fűzök a sportmarketing és PR cégünk jövőjéhez is. Akkor sem dől össze a világ, ha a jövőben a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének a tagjaként igyekezhetek az elképzeléseimet elfogadtatni.” – hangsúlyozta Gergely István, aki nem titkolta, hogy a közelmúltban négyszemközt beszélgetett Dr. Kemény Dénessel, de a közgyűlés előtt ez volt az első és egyben az utolsó megbeszélésük.

(T-Mobile Sporthír Szolgálat – Szalay Péter; Fotó: Meggyesi Bálint/NSO)