Pólos évzárás a Digin Kemény Dénessel és Nagy Viktorral (VIDEÓVAL)

Pólos évzárás a Digin Kemény Dénessel és Nagy Viktorral (VIDEÓVAL)

2013. 12. 27.
Megosztás

A Digi Sport évzáró Vízilabda magazinnal jelentkezett. A szövetség elnöke és a világbajnok kapus volt Kandó Tamás vendége.

„Mozgalmas volt és nagyon sűrű, nem igazán akadt szabad nap” – kezdte értékelését az évről Kemény Dénes.
„Az a fajta stressz, ami a kapitánykodással jár, az ebben a munkában nincs. Ez monotonabb, de pihenőnap nélküli. Sok, látványosabb eredményünk is van, de minket úgy mérnek le, ahogy Viktor véd” – fogalmazott a szövetség elnöke, utalva a válogatottak szereplésére, amely alapján jó évünk volt.

Benedek Tibor ezt mondta a műsorban bemutatott kisebb riportban:
„A két ideiglenes kapitányi mérkőzésemen, a Világliga-selejtezőkön kiderült, ez a munka nekem való, nem volt semmiféle hiányérzet, hogy inkább a vízben lennék. Ez egy óriási előrelépés volt, mert tudtam, hogy nem kényszerből csinálom ezt, hanem azért, mert szeretem. Ez a 2013-as év legnagyobb tapasztalata, hogy szeretek edzősködni. Kiderült, hogy megy is, a kettő nem árt, ha összetartozik. Talán életem legnehezebb szakmai feladata lesz a budapesti Európa-bajnokság, tudom, mennyire nehéz volt Sydney után a hazai Eb. Nagyon nagy az elvárás, nem szabad, hogy a játékosokra ez negatívan hasson, szeretném, ha ezt élményként éljék meg. Nem tenném a vállukra a felelősséget, hogy nekik itt Európa-bajnoknak kell lenni. Be kell jutni a négybe, utána pedig lépkedni előre, ha lehet. Ezt a közönségnek is meg kell értenie. Ha valaki csak a döntőre vesz jegyet, az nagy hibát követ el mindenki számára.”

Merész András, a lányok kapitánya elmondta, nagyot ugrana előre az eredményességet tekintve. Azt mondta, nem bánná, ha már a Világligában meglenne az ezüst az olimpiai 4. hely, a vb-3. hely után, és akkor maradna az arany az Európa-bajnokságra.

Kemény Dénes szerint a szív és az egység volt a döntő a kritikus időszakokban Barcelonában, hiszen a szerbek kiemelkedtek a mezőnyből, mellette 6 csapat nagyjából ugyanakkora erőt képviselt, és az sem elhanyagolható, hogy a kapusok felelőssége egyre nő – meg is említette Kósz Zoltán remeklését Sydney-ből, de utalt Szécsi Zoltán és Gergely István bravúrjaira is, na meg Nagy Viktor idei fontos szerepére.

A magazinban szó esett a klubcsapatokról, a bajnokságról és a korosztályos válogatottakról is.
Ide kattintva lehet elérni a Digi Sport Évzáró Vízilabda magazinját.