20240724 MA asztalitenisz edzes 015

Póta Georgina búcsúzik ötödik olimpiájától

2024. 07. 31.
Megosztás

Az ötödik olimpiáján résztvevő Póta Georgina asztaliteniszező a legjobb 32 között a negyedik kiemelt dél-koreai Sin Jubinnel szemben búcsúzott a párizsi ötkarikás játékoktól.

„Szingapúrban három sima játszmában megvert, örülök neki, hogy sikerült ellopnom az első szettet. Talán, ha a második meglett volna, akkor máshogyan alakul, de összességében ő jobb játékos, kiválóan kihasználta a gyengeségeimet.”

A kétszeres Európa-bajnok elmondta, asztalitenisz-versenyen szinte soha nincs ilyen hangulat és hangzavar, ráadásul ő egy kicsit izgulós típus is, de próbálta kizárni a tömeget

Elárulta, az öt olimpiája közül a 2008-as pekingi marad a legemlékezetesebb, és nemcsak azért, mert az volt az első, hanem mert Tóth Krisztinával és Lovas Petrával együtt óriási élmény volt közösen szerepelni.

„Annak örülök, hogy az első meccset megnyertem egy jobb játékos ellen, boldogan megyek haza. Vár a családom, a négy éves kislányom. Nagyon jól éreztem magam, kicsit hosszú volt azzal, hogy a tegnapi meccset eltolták, mert így két találkozót között négy nap telt el"– összegezte párizsi tapasztalatait Póta Georgina, aki azt mondta, fantasztikusan érezte magát a játékokon, és látta az Eiffel-tornyot is, most viszont végre sporteseményekre is ellátogathat.

„Nem terveztem Tokiót sem, most pedig karácsonykor hívott fel a szövetség, hogy próbáljam megszerezni a kvótát. Az, hogy ez fél év alatt sikerült, szerintem óriási dolog, nagyon büszke vagyok magamra, hiszen sokak szerint erre szinte semmi esélyem nem volt" – tette hozzá az asztaliteniszező és megjegyezte, klubszinten biztosan folytatja pályafutását.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.