03480

Rangos elismerést kapott a MOB Felügyelő Bizottságának elnöke

2023. 09. 22.
Megosztás

A Széchenyi Társaság elismerésben részesítette Dávid Imrét, a Magyar Olimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának elnökét, a MOB közgyűlésének tagját, a Magyar Evezős Szövetség tiszteletbeli első emberét, olimpikon, masters világbajnok evezőst. A díjat a Magyar Tudományos Akadémián gróf Széchenyi István születésének 232. évfordulóján rendezett ünnepségen, szeptember 21-én adták át.

A sportvezetőt dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke laudálta az emlékülést és a koszorúzást követően.

Dávid Imre versenyzőként többszörös magyar bajnok, sokszoros masters világbajnok, világbajnoki dobogós helyezett. Az 1972-es müncheni olimpián tagja volt a 7. helyezett magyar nyolcasnak Melis Zoltánnal, Pályi Andrással, Gelley Antallal, ifj. Zsitnik Bélával, Romvári Lászlóval, Kokas Péterrel, Bányai Ágostonnal és Ölschléger Róbert kormányossal. Az FTC örökös bajnoka, aki világbajnokságról is jegyez egy 7. helyezést.

Az Agroinvest Rt. elnök-vezérigazgatója. 1991-től több cikluson keresztül, 2010-ig, 13. elnökként irányította a sportágát, ma tiszteletbeli elnök. Ebben az időszakban öt világbajnoki címet és két olimpián több döntős, pontszerző helyezést hoztak a magyar evezősök.

Vezette az FTC és a Sportlétesítmények Vállalat ellenőrző testületét; elnökölte a Fővállalkozók Országos Szövetségét és a Magyar Külgazdasági Szövetséget, ma az Agroinvest Zrt. Igazgatóságát.

Évtizedek óta meghatározó résztvevője az olimpiai mozgalomnak, a Magyar Olimpiai Bizottság munkájának; 1989-ben tagja lett az első szabadon választott közgyűlésnek, gazdasági bizottságnak, 1996-tól a MOB Felügyelő Bizottságának elnöke, ma a MOB közgyűlésének tagja és tiszteletbeli tagja is. 2005-től MOB Érdemérmes, 2019-től MOB Fair play-díjas.

Gratulálunk az elismeréshez!