Rió 2016: a NOB szerint egyre nagyobb kereslet lesz a jegyekre

Rió 2016: a NOB szerint egyre nagyobb kereslet lesz a jegyekre

2016. 04. 07.
Megosztás

Ricardo Leyser, Brazília megbízott sportminisztere munkacsoportot állított fel, amelynek fő feladata a riói olimpia jegyeladásainak növelése.

Leyser – aki a múlt héten távozó George Hiltont váltotta a sportminiszteri pozícióban – elismerte, hogy a brazil kormány aggódik a jegyeladások miatt. A legfrissebb adatok szerint az olimpiai jegyek ötven százaléka, míg a paralimpiai jegyek húsz százaléka kelt el eddig. „A brazil emberekben még nem tudatosult, hogy hamarosan itt az olimpia. Azon dolgozunk, hogy ez megváltozzon és jegyeket vegyenek” – mondta Ricardo Leyser.

Iskolás gyerekek kaphatnak jegyeket, főleg a Paralimpiára, ez lehet az egyik megoldás. Rió polgármestere, Eduardo Paes ígéretet tett, hogy egymillió belépőt vásárol szegény gyermekek számára, ám ezt még nem tette meg. A nemzetközi jegyértékesítés felemásan teljesít, több hivatalos viszonteladónál maradtak még belépők.

A NOB elnöke, Thomas Bach és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke, Sir Philip Craven sem aggódik, szerintük a jegyekre egyre nagyobb lesz a kereslet, ahogy közeledünk az ötkarikás játékokhoz.

A brazil rendőrség szerdán leleplezett egy feketepiaci csoportot, amely több mint 700 jegyet próbált meg eladni az eredeti ár többszöröséért. Donovan Ferreti, az olimpiai jegyeladásért felelős vezetője a Guardiannek elárulta: a feketepiaci csoport ugyanazt a belépőt próbálta meg eladni legalább 10 alkalommal. Ferreti hozzátette: az illegális jegyeket blokkolják, és nem lehet őket felhasználni.

Az olimpiára a legolcsóbb belépők 11 brazil reálnál (közel 900 forint) kezdődnek, a legdrágábbak 4600 reálba (mintegy 350 ezer forint) kerülnek. Ferreti szerint a 7.5 millió jegynek a fele már gazdára talált.

Fogynak a jegyek az olimpiára, de hivatalos partnerünknél, a Tensinél még kaphatóak. Kattintson ide és tekintse meg az ajánlatokat.

(MOB, fotó: MOB/Kovács Anikó)