Rio vívóhőse Zuglóban járt

Rio vívóhőse Zuglóban járt

2016. 12. 09.
Megosztás


A riói olimpián bronzérmes férfi párbajtőrcsapat egyik tagja, Rédli András már hazajár Zuglóba. A világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes sportoló nemrég a BVSC-Zugló Vívószakosztályában népszerűsítette a vívást, december 7-én pedig a szintén zuglói Németh Imre Általános Iskolában járt. Az olimpiai iskolák szűk családjába tartozó zuglói oktatási intézményben több mint 200 diák – a teljes felső tagozat – hallgatta az olimpiát is megjárt, és ott érmet szerző sportoló élményeit. Rédli András pedig rutinos iskolalátogatóként nemcsak elkápráztatta, hanem tanította is a gyerekeket.

„Az olimpia óta rendszeresen látogatom az iskolákat, sőt még óvodában is jártam” - mondta. „Ezeket a meghívásokat mindig is előnyben részesítem, mert fontosnak érzem, hogy minél több gyerek figyelmét felhívjam a sport, a mozgás és a tanulás fontosságára” - tette hozzá.

A Németh Imre Általános Iskolában nem Rédli András volt az első ötkarikás vendég. A közelmúltban olyan kiválóságokkal találkozhattak már a gyerekek, mint a sokszoros világ- és Európa-bajnok londoni olimpikon öttusázó, Kasza Róberttel, vagy a világ- és Európa-bajnok kajakozó Molnár Péter, aki Rióból egy negyedik hellyel tért haza.

(Riersch Tamás)