IGAZ3449 1 scaled e1627301405211

Riporterünk jelenti – Love Story az atlétikapályán

2021. 07. 26.
Megosztás

Olimpiai gerelyhajító csapatunkkal Szilágyi Réka és Rivasz-Tóth Norbert gerelyhajítókkal, valamint edzőjükkel, Varga Lőrinccel (34) a Tochigi prefektúrában tartott akklimatizációs edzőtáborban találkoztunk. Mindkét versenyzőnek, valamint fiatal edzőjüknek is ez az első olimpiai szereplése.

Merényi Krisztina – kinek cikkeit már olvashattátok nálunk korábban – meglátogatta atlétáinkat, jobban mondva gerelyhajítóinkat az akklimatizációs edzőtáborban, ahol egy különleges kapcsolatra is fényt derített.

Olimpiai gerelyhajító-csapatunkkal, Szilágyi Réka (25) és Rivasz-Tóth Norbert (25) atlétákkal, valamint edzőjükkel, Varga Lőrinccel (34) a Tochigi prefektúrában tartott akklimatizációs edzőtáborban volt lehetőségem hosszabban beszélgetni. Szeretném jobban bemutatni nektek őket, mert nagyon izgalmas dolgokat tudtam meg róluk. Mindkét versenyzőnek, valamint fiatal edzőjüknek is ez az első ötkarikás szereplése. Nők esetében 13, férfiaknál 9 év után szereztünk kvótát ebben a versenyszámban. Kiderült, hogy Réka és Norbert a magánéletben már régóta egy párt alkotnak, ami az első közös olimpiai részvételüket még különlegesebbé és emlékezetesebbé teszi. Az is óriási dolognak számít, hogy edzőjük Lőrinc, fiatal kora ellenére máris két tanítványával tudja képviselni hazánkat az ötkarikás játékokon. A gyönyörű fiatal pár fizikálisan és mentálisan is a legjobb formában van, egymás jelenléte is támogatólag hat a felkészülésükre.

Mindketten nagyon várják a versenyt, Rékáért aug 3-án és aug. 6-án, míg Norbiért aug. 4-én, aug. 7-én izgulhatunk. Küldjetek nekik Ti is lelkesítő üzeneteket! Biztos vagyok benne, hogy ezek segítségével mindketten kiváló eredménnyel fognak szerepelni!

(Képek: Igaz Bálint)


A szerző, Merényi Krisztina több évtizede dolgozik japán tolmácsként és újságíróként. 2019 októbere óta a Japánban található Tochigi prefektúra kormányzójának felkérésére végez koordinátori feladatokat a tokiói olimpián résztvevő és Tochigiben edzőtáborozó magyar csapatok részére. Kakehashi elnevezésű blogját 2020 nyarán azzal a szándékkal hozta létre, hogy Japánnal, a japán kultúrával, illetve az olimpiával kapcsolatban osszon meg érdekes és újszerű tartalmakat.