IMG 6529

Sakupikachu, a Magyar Olimpiai Csapat legnagyobb japán rajongója

2021. 09. 28.
Megosztás

Sakupikachu, vagyis az 1 éves Saku Takahashi és édesanyja, Yuko Takahashi minden nap kitörő lelkesedéssel fogadták az edzésre érkező sportolókat, akik a tokiói nyári játékokat megelőzően a fukusimai Kórijama városában edzőtáboroztak. Egy nem mindennapi szurkolás története: interjú Yuko Takahashival.

Sakupikachu, vagyis az 1 éves Saku Takahashi és édesanyja, Yuko Takahashi minden nap kitörő lelkesedéssel fogadták az edzésre érkező és onnan távozó sportolókat, akik a tokiói nyári játékokat megelőzően a fukusimai Kórijama városában edzőtáboroztak. Így ismerkedtek meg a magyar olimpiai és paralimpiai úszócsapat tagjaival. Egy nem mindennapi szurkolás története: interjú Yuko Takahashival.

Milyen kötődésetek van az olimpiai mozgalomhoz?

Az olimpiai fáklyaváltó a mi prefektúránkban, Fukusimában kezdődött, így közelről tapasztaltuk meg az olimpiai hangulatot, főleg, hogy az egyik barátunkat kiválasztották fáklyavivőnek. Amikor pedig a magyar úszóválogatott Kórijamában edzőtáborozott, további lehetőségünk nyílt a szurkolásra.

Miért döntöttetek úgy, hogy minden nap a magyar úszók szállodája előtt buzdítjátok a csapatot?

A pandémia miatt mindenkinek csökkent a mozgástere, ezért a sportolók nem tudták megtapasztalni az igazi japán életérzést. Mi azt szerettük volna, hogy az ideérkező olimpikonok minél otthonosabban érezzék magukat, így hát minden nap kimentünk üdvözölni őket, amikor edzésre tartottak, vagy épp onnan jöttek. A lakásunkkal szemben lévő hotelben szálltak meg, így nem volt nehéz dolgunk.

Milyen kapcsolatba kerültetek a sportolókkal? Lett kedvencetek?

A koronavírus-járvány okozta szigorú szabályozások, illetve a nyelvi korlátok nem tették lehetővé, hogy igazán szoros kapcsolatot alakítsunk ki a csapattagokkal. Ennek ellenére az összes sportoló és minden kísérőjük elképesztő barátságos volt velünk, rengeteg energiát adtak nekünk. Kedvenc versenyzőt nem is tudunk emiatt választani, mert tényleg, az egész csapat rettentő kedves volt!

Honnan jött az ötlet, hogy Sakut Pikachunak öltöztessétek?

Először szamurájjelmezt szerettünk volna Sakura adni, viszont abban túl melege volt, ezért döntöttünk a Pikachu-öltözék mellett. A jelmezzel egy kis szelet Japánt szerettünk volna átadni az úszóknak.

Terveztek Magyarországra látogatni?

Mindenképp el szeretnénk oda utazni a közeljövőben. Magyarország a zene, a művészetek és a kultúra országa. Korábban énekes voltam, így énekeltem magyar operákat is. Megtanultunk pár magyar szót is: Köszönöm! Hajrá Magyarok! A sort pedig biztosan tovább bővítjük majd a magyarországi utazásunkig.

Remek élmény volt megismerni a magyar úszóválogatottat és szurkolni nekik, mindegyikükből sugárzott a kedvesség. 2022-ben szeretnénk ellátogatni a fukuókai FINA-világbajnokságra is, hogy buzdítsuk a magyar csapatot. Remélem, ott találkozunk!

(Képek: Instagram/sakupikachu)