Schiller-Kertész Judit: fantasztikus lenne, ha szereznénk négy kvótát!

Schiller-Kertész Judit: fantasztikus lenne, ha szereznénk négy kvótát!

2012. 05. 24.
Megosztás

A hétvégi torinói versennyel befejeződött a londoni paralimpia kvalifikációs időszaka az atlétáknál. Schiller-Kertész Judit szakágvezető honlapunkon elemezte sportolóink kijutási esélyeit.

„A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) június elején tájékoztatja tagországait a megszerzett kvóták számáról” – mondta honlapunknak a szakember.

„Elég bonyolult a rendszer, egyelőre az biztos, hogy négy sportolónk szerezte meg az A szintet: Kálmán Krisztina, a Biacsi-testvérek (a képen) és maratoni futónk, Orbán Csaba rendelkezik A szinttel. Kanyó Zsolt hiába nyert Torinóban, neki csak B szintje van, és nagy balszerencséje, mert az ő kategóriájában olyan sokan rendelkeznek A szinttel, hogy az IPC tájékoztatása szerint a B szintesek nem kaphatnak londoni kvótát.
Természetesen Zsolt számára kérünk szabadkártyát, csak akkor tud kijutni Londonba, ha a kvótával rendelkezők között lesznek olyanok, akik visszalépnek. Erre sajnos minimális az esély, de természetesen nem szabad feladni a reményt. Természetesen minden sportolónk részére éltünk a szabadkártya-igénylés lehetőségével, akinek van esélye a londoni szereplésre.”

A legjobb helyzetben Kálmán Krisztina van, aki a világranglistán elfoglalt ötödik helyének köszönhetően gyakorlatilag londoni résztvevőnek tekinthető, de esetében is érvényes: meg kell várni az IPC hivatalos tájékoztatását.

„A 2008-as pekingi paralimpián sajnos egyetlen magyar atléta sem tudott részt venni, most reális esélyünk van rá, hogy ez a helyzet megváltozzon. Fantasztikus lenne, ha szereznénk négy kvótát! Jelenleg ez sem tűnik lehetetlennek. Orbán Csabának megvan az A szintje, neki megfelelő kísérő futót kell találnunk. Az nem elég, ha elég gyors a kísérője, együtt is kell tudniuk működni egymással. Ezen a téren vannak biztató fejlemények, június elején, a kvóták elosztása után többet tudunk majd.”