Melinda1

Schőnborn Melindáé a második érem Vuokattiban

2022. 03. 22.
Megosztás

Schőnborn Melinda ezüstérmet szerzett kedden a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Jól teljesítettek az alpesi sízők és snowboardosunk is.

A hétfőn 1500 méteren negyedik versenyzőnél csak a hosszabb távon is győztes holland Zoe Deltrap volt gyorsabb a döntőben. Ez az EYOF-küldöttség második érme a finn településen, miután hétfőn Somodi Maja másodikként zárt a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében. Ezzel az újabb ezüsttel 23-ra nőtt a magyar EYOF-érmek száma (10 arany, 6 ezüst és 7 bronz).

Somodi Maja 500 méteren a 11. helyen zárt, a távon Granasztói Ádám a B döntőt megnyerve 5., Czank-Varga Benjámin 20. lett. A vegyes váltónk (Somodi Maja, Schőnborn Melinda, Czank-Varga Benjámin és Granasztói Ádám) az elődöntő 1. futamában 3. lett, így Magyarország a B döntőben folytathatja a további küzdelmeket.

Sí1

A pálya szélén szurkolt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Alpesi sízőink is megkezdték kedden a versenyüket, szlalomban Trunk Tamás 10., Úry Bálint 11, Hozmann Rudolf 27., Kiss Anna 42. lett. Tamás 10. helyezése alpesi sízésben minden idők legjobb egyéni eredménye az EYOF-ok történetében, de mellette a 11. is jobb, mint a korábbi rekord. A kevesebb mint 300 méter magasságban fekvő pályán szikrázó napsütés, tavaszi meleg fogadta a sportolókat; a szervezők természetesen mindent megtettek a megfelelő versenyfeltételek biztosítása érdekében, a pálya megfelelő volt.

Kiss anna eyof1


A snowboardos pekingi olimpikon Kozuback Kamilla a BigAir kvalifikációjából továbbjutott a szerdai döntőbe.

Kozuback kamilaa eyof1


A letölthető csapatkönyv ide kattintva érhető el.

A versenyeket élőben közvetíti az EOC Channel.

(Fotó: MOB/Szalmás Péter, VF)