Sikeres szezont tudhat maga mögött Szőcs Emőke

Sikeres szezont tudhat maga mögött Szőcs Emőke

2013. 03. 27.
Megosztás

Két bronzéremmel zárta a versenyidényt Szőcs Emőke. Ebben a szezonban eddigi legjobb világkupás eredményét érte el biatlonosunk, amióta magyar színekben versenyez, és ezt a jövő évi téli olimpia helyszínén, Szocsiban érte el.

Végetért a román biatlon országos bajnokság, melynek sprint és üldözéses futamai egyben a Balkán kupa versenyszámai is voltak. Emőke mindkét versenyen bronzérmet szerzett Magyarországnak.

“Az utolsó szám a tömegrajtos volt, és ott is egy harmadik helyezéssel lettem gazdagabb, akárcsak sprintben. Így jól sikerült befejeznem ezt a versenyt.”

Egy héttel ezelőtt pedig a Balkán kupa sífutó számaiban lett első illetve második.

A szezon ugyan befejeződött az erdélyi lány számára, de kihasználja a március végi télies időjárást, és amíg a hó kitart sízni fog minden nap. Ez az idény örömteli eseményeket és hasznos tapasztalatokat hozott a számára.

“ Úgy érzem, a sok nehézség ellenére sikeres szezont tudhatok magam mögött. Természetesen a Szocsi világkupás szereplésemre vagyok a legbüszkébb. Edző nélkül utaztunk ki, Gombos Karcsi versenyzőtársammal. Nem volt egyszerű, mégis sikerült jól szerepelnem.
A sprint számban 47. helyen értem célba, (101 versenyző nevezett) 13 másodpercre a világkupa pontszámtól, 38. sífutó idővel, csupán 10,2% hátránnyal. Így az eddigi legjobb világkupás eredményem értem el magyar színekben.

Ezzel, valamint a Martelli IBU kupás 11,2%-os teljesítményemmel, a szabad kártyát megszereztem és így bebiztosítottam a világkupán való részvételi jogomat a jövő szezonra.

Szocsiba kiérve mindenki meglepetten tapasztalta, hogy az eddigi világkupás pályák legnehezebbikéhez érkeztünk. Ám számomra előnyös az ottani terep, jól fekszik, mert változatos. Örülök, hogy kijutottunk oda, sok tapasztalatot szereztünk, tudjuk, mire kell számítanunk jövőre, és ez nagyban befolyásolja a felkészülésünket a következő szezonra.
Hajrá magyarok, Szocsi ránk vár!”

(Forrás: skihungary.hu)