Sikeresen lezajlott a Falmászó MEFOB

Sikeresen lezajlott a Falmászó MEFOB

2014. 03. 15.
Megosztás

Idén ünnepelte ötödik évfordulóját az Egyetemisták és Főiskolások Országos Falmászó Bajnoksága az Universitas Kupa szervezése. Az első évben csak Győrben volt egy forduló, majd ezt követően csatlakozott a rendezvényhez a Pannon Egyetem és a BME mászóköre is.

Így – hasonlóan az ideihez - majdnem minden évben volt három verseny is. Októberben került megrendezésre a Veszprémi forduló, novemberben a BME fordulója és március 8-án pedig a döntő Győrben.

„2014-re sikerült hivatalosan is MEFOB rendezvény köreihez csatlakozni, amire mind büszkék vagyunk”– nyilatkozta a rendezvény szervezője Bodogán Ferenc. „Egy maroknyi kis csoport sokéves odaadó munkájának gyümölcse ez” - tette hozzá.

Az idei versenyen 8 csoportban 51 induló volt. 43 diák és 8 öregdiák, 8 egyetemet (BME, BCE, ELTE, ÓE, PE, PTE, SE, SZE) képviselve.

A versenyzőknek három selejtezőben kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért. A szervezők örömére a legnépesebb a kezdő csoport volt. 15 különböző nehézségű (kezdő, haladó, TOP) mászó utat épült a versenyzőknek, a könnyebb tájékozódásért minden utat különböző színű fogásból.

A rendezvényről a Győri TV készített rövid riportot.

(Forrás: Bakanek Bianka/MEFS)