Simita Zsolt: "Birkózásban, bízunk benne, hogy éremmel térünk haza Nanjingból!" (videóval)

Simita Zsolt: "Birkózásban, bízunk benne, hogy éremmel térünk haza Nanjingból!" (videóval)

2014. 04. 03.
Megosztás

Birkózásban a májusi Európa-bajnokságon keresztül vezet az út az augusztusi ifjúsági olimpiára. Nanjingban egy nemzet képviseletében maximum 4 fiú és 1 leány léphet szőnyegre. A magyar esélyekről, elvárásokról Simita Zsolt utánpótlásvezetőt kérdeztük.

A kvalifikációt a bulgáriai kadet Európa-bajnokságon, Szamokovban lehet majd megszerezni május 6. és 11. között. A szövetség bízik az öt kvótában.

"2013. októbere óta tart a felkészülés, Tatán, Dunavarsányban edzőtáborozunk, ez a kadet korcsoport számára az iskola miatt rövidebb, négy-ötnapos időszakokra korlátozódik. Április közepén, majd május elején újabb összetartást tervezünk. Birkózásban egyetlen egy kvalifikációs verseny lesz, ez az Európa-bajnokság, ahol nagy esélyekkel indulunk" - mondta a mob.hu-nak Simita Zsolt.

A kontinensviadalon minden súlycsoport döntőjébe került sportoló szerez olimpiai kvótát. Nanjingban súlycsoportonként 8-8 sportoló léphet majd szőnyegre. Az ifjúsági olimpián birkózásban az 1997. január 1. és 1998. december 31. között születettek vehetnek részt. A szervezők 5 kötött- és 5 szabadfogású valamint 4 női súlycsoportban índítanak küzdelmeket.

Magyar birkózó az első ifjúsági olimpián is szerepelt, akkor 1 fiú és 1 leány jutott ki a játékokra. Kránitz Adrián az 58 kg-osok közt 6., Németh Zsanett a 70 kilós súlycsoportban 7. lett.

"Bízunk benne, hogy most már éremmel térünk haza" - tette hozzá optimistán a szakember.