Deák Nagy Marcell ezüstérmes

SmartSport.hu: ki lesz június hónap sportolója?

2012. 07. 25.
Megosztás

Június hónap jelöltjei közül Deák Nagy Marcell atléta, Kovács Katalin kajakos vagy Nagy László kézilabdázó kerülhet ki győztesen.

A SmartSport.hu tavaly hagyományteremtő jelleggel megrendezte az "Év legjobb sportolója" választást, amelynek folytatásaként idén minden hónapban arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy szavazzák meg az elmúlt hónap legjobban teljesítő magyar sportolóját.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Samsung Electronics Magyar Zrt, az Aréna 2000 Könyvkiadó Kft és a SmartSport.hu közös játékán a magyar szurkolók először 2011 legjobb magyar sportolójára szavazhattak, olvasóink három jelölt közül választhattak. A tavalyi, belgrádi Európa-bajnokságon két aranyérmet is szerző kajakos Kozák Danutára, a 2011-ben lólengésben világ- és Európa-bajnoki címet is bezsebelő tornász Berki Krisztiánra, valamint a sanghaji vb-n és a lengyelországi rövid pályás Eb-n egyaránt aranyérmes úszó Gyurta Dánielre adhatták le voksaikat. Az Önök szavazatai alapján az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és Európa-bajnok Gyurta Dániel végzett az élen, és lett az „Év legjobb sportolója”.

2012 júniusa is bővelkedett izgalmas sporteseményekben: sportolóink az olimpiai kvalifikációért küzdöttek, a férfi kézilabda-válogatott világbajnoki selejtezőt vívott, míg kajak-kenuban és atlétikában is Európa-bajnokságot rendeztek.

Június hónap jelöltjei közül Deák Nagy Marcell ezüstérmet szerzett férfi 400 méteres síkfutásban a Helsinkiben rendezett Európa-bajnokságon, Kovács Katalin sérülésből visszatérve harcolta ki párosban az olimpiai szereplést, majd nyert Európa-bajnoki címet, míg Nagy László, immár újra a magyar férfi kézilabda-válogatott mezében, összesen tíz góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Mocsai-csapat túljutott Norvégián a világbajnoki selejtezőn.

Amennyiben 2012. július 30-ig Ön is szavaz, automatikusan részt vesz a játékon, amelyen értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra!

További részteletek: http://www.smartsport.hu/