„Sok munka vár rátok, de amint látjátok, elérhető álmokat kergettek”

„Sok munka vár rátok, de amint látjátok, elérhető álmokat kergettek”

2017. 03. 29.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Bizottság székházában átadtak az 50., a MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az ezzel járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt, melyet februári teljesítménye alapján a BVSC-Zugló vívószakosztálya nyert el. A közönségszavazáson az MTK Budapest karateszakosztálya végzett az élen.

Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta: a BVSC-Zugló vívószakosztálya csúcstartónak számít A hónap műhely díj történetében, hiszen már negyedszer zsebelte be az elismerést – februári győzelmével természetesen esélyt szerzett arra is, hogy elnyerje Az év műhelye-címet.

Dr. Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára bemutatta a MOB kiadványát, a Hosszú távú sportoló fejlesztési program című könyvet, amelyről bővebben is olvashatnak honlapunkon. „Rióban az olimpián szembetűnő volt, hogy a különböző fejlesztések mit sem érnek a sporttudomány nélkül. A sportszakembereknek tudniuk kell az elméletet átültetni a gyakorlatba. Nemcsak az a cél, hogy az utánpótlásban fantasztikus eredményeket érjünk el, hanem ugyanennek a kivívása a felnőttek között. A hétvégi, budapesti Grand Prix-n látszott, hogy bár nagyon ígéretes tehetségeink vannak, hiányzik belőlük az, ami megvan Imre Gézában vagy Boczkó Gáborban.”

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója is méltatta a BVSC-Zugló fiatal vívóit. „Magáért beszél, hogy a szakosztály már évtizedek óta szállítja az eredményeket. Évről évre új arcokkal találkozunk, ami mutatja a folyamatosságot. Ez jó dolog a magyar sportnak, és jó nekünk, szponzoroknak is. Gratulálok az elért eredményekhez, magunknak pedig még 50 ilyen díjátadót kívánok.”

Boczkó Gábor olimpiai bronzérmes párbajtőröző, a Magyar Vívó Szövetség marketing-igazgatója előre tekintett a hétvégén kezdődő plovdivi junior-világbajnokságra. „Remélem, hogy áprilisban vagy májusban is vívók ülnek majd itt a díjra várva. Bízom benne, hogy a szombaton kezdődő vb-n hasonlóan eredményes lesz a magyar csapat, mint az Európa-bajnokságon. Sok munka vár rátok, de amint látjátok, elérhető álmokat kergettek.”

Bódy Benjamin, a BVSC-Zugló vívóedzője bemutatta a jelenlévő fiatalokat, akik eredményeikkel nagyban hozzájárultak A hónap műhelye díj elnyeréséhez. Februárban a kadet kardozók, valamint a junior párbajtőrözők országos bajnokságán vitézkedek a zuglóiak, sőt kardban egyenesen verhetetlennek bizonyultak. A leányok között Nagy Valentina, a fiúknál Urbán Tamás végzett az élen, csapatban pedig a Lantos Eszter, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Szűcs Luca alkotta leány-, illetve a Fröhlich Bálint, Ondrik Konrád, Sárdi Zoltán, Urbán Tamás összeállítású fiúnégyes nyakába akasztották az aranyérmeket. Mintegy bónuszként a junior férfi párbajtőrözők – Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Dudás Balázs, Majnik Roland – a dobogó második helyén végeztek, így a BVSC a korosztályos ob legsikeresebb klubja lett.

Ám nemcsak idehaza remekelt a szakosztály, az Udinében rendezett junior párbajtőr Világ Kupa-versenyen Andrásfi Tibor pályafutása legjobb egyéni eredményét elérve ezüstérmet nyert, menet közben legyőzve a tavalyi junior világbajnokot. Andrásfi ezzel többek között bebiztosította helyét a plovdivi korosztályos Eb-re, amelynek első, még éppen februárra eső napján a kardozó Pusztai Liza egyéniben elsöprő fölénnyel védte meg kadet kontinensbajnoki címét.

Az év második kiírására számos jelölést adtak le a sportszervezetek, a szakemberek és a sportkedvelők. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt műhely kerüljön fel a szavazólapra. A helyezésekről a közönség és a kuratórium közösen határozott. A győztes BVSC-Zugló vívói mögött az MTK Budapest karatékái, a Szombathelyi Dobó SE atlétái, a Rákosvidéke Hajtós DSE cselgáncsozói és a BVSC-Zugló asztaliteniszezői végeztek.

A közönségszavazáson az MTK Budapest karateszakosztálya bizonyult a legjobbnak, jutalma az internetes verseny győztesének járó 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány lett. Matuz Zsanett, az MTK versenyzője mutatta be röviden a szakosztályt és beszélt terveikről.

A részletes eredményeket itt találja meg.

A sorozat folytatódik, így a márciusi teljesítmények alapján április 5-ig lehet leadni ezen a felületen a jelölést az egyéni sportágakat képviselő szakosztályokra, illetve az első negyed év legjobbjainak ítélt csapataira.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)