Egy európai csoportban a Szolnok és a Körmend

Sorsoltak a férfi és a női BL-ben

2012. 07. 07.
Megosztás

A két döntős jutott a Veszprémnek

A férfi Bajnokok Ligája pénteki csoportsorsolásán a magyar csapatok nem jártak szerencsével. A magyar bajnok Veszprém a két tavalyi döntőssel, a Pick-Szeged a Barcelonával került össze.

Férfi Bajnokok Ligája, 2012/2013:
Csoportkör
A-csoport: Montpellier (francia), Csehovszki Medvegyi (orosz), Flensburg (német), Ademar León (spanyol), 1. selejtezőcsoport győztese, szabadkártyás selejtezőcsoport győztese
B-csoport: Kiel (német), MKB Veszprém, Atlético Madrid (spanyol), Sävehof (svéd), Celje (szlovén), 3 .selejtezőcsoport győztese
C-csoport: AG Köbenhavn (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Vive Kielce (lengyel), Chambéry (francia), Szentpétervár (orosz), 2. selejtezőcsoport győztese
D-csoport: Barcelona (spanyol), CO Zagreb (horvát), Kadetten Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Pick Szeged, 4. selejtezőcsoport győztese

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező:
1. csoport: Sloga Doboj (bosnyák), Partizan Beograd (szerb), FC Porto (portugál), Lovcsen (montenegrói)
2. csoport: Metalurg Szkopje (macedón), Haslum (norvég), Dinamo Poltava (ukrán), Alpla Hard (osztrák)
3. csoport: Constanta (román), Tatran Presov (szlovák), Maccabi Srugo Rishon Lezion (izraeli), SSV Loacker Bozen Südtirol (olasz)
4. csoport: Dinamo Minszk (fehérorosz)-Besiktas (török
Szabakártyás csoport: Hamburg (német), Saint Raphael (francia), Bjerringbro-Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel)

A csoportok első helyezettje jut a főtáblára.

Női BL: újra a Volgográd jöhet a Fradinak

Pénteken az EHF hivatalos sportszergyártójának főhadiszállásán kisorsolták a női Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztását. Az előző szezonban döntős Győr a szlovén Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett egy selejtezős csapattal játszik, míg a Fradi, ha túljut a szlovák bajnokon a selejtezőben, a Larvikkal, a Dinamoval és a Sävehoffal küzdhet a legjobb nyolcba kerülésért.

Selejtező-torna, 2. forduló:
Párharc a BL-főtáblára jutásért:
FTC-Rail Cargo Hungaria-Iuventa Michalovce (szlovák 1.)
1. csoport: Viborg (dán 2.), Bera Bera (spanyol 2.), Laczpol Gdynia (lengyel 1.), Brühl (svájci 1.)
2. csoport: Byasen (norvég 2.), Buxtehude (német 2.), Dalfsen (holland 1.), Metalurg Szkopje (macedón 1.)
3. csoport: U Jolidon Cluj (román 2.), Rosztov-Don (orosz 2.), Zajecar (szerb 1.), Muratpasa (török 1.)
Szabadkártyás csoport: Issy (francia 2.), Zvezda Zvenyigorod (orosz 3.), Lipcse (német 3.)

A három csoport első helyzettje jut a BL főtáblájára, a 4. kalapba, míg a szabadkártyás csapatok küzdelmének győztese a 3. kalapba kerül. A selejtező csoportok negyedik helyezettje a KEK 2. fordulójába, míg a másodikja és harmadikja a KEK 3. fordulójába kapcsolódhat be.


A BL-második Győri Audi ETO KC a Krim Ljubljana, a HC Podravka együttesével, valamint egy selejtezőből érkező csapattál talákozik a BL-főtáblán.
A negyedik csatlakozó a 3. számú selejtezőcsoportból kerül ki, itt a román Cluj, az orosz Rosztov-Don, a szerb Zajecar és a török Muratpasa harcol majd a továbbjutásért - derült ki az európai szövetség (EHF) pénteki sorsolásán.

"Mindkét ellenfelünket, a Ljubljanát és a Podravkát is jól ismerjük. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzésekre kerül sor már az első csoportkörben is. Az, hogy mennyire számít jó csoportnak a B jelű kvartett, majd akkor dől el, ha megtudjuk, ki kvalifikálja magát a selejtezőből" - mondta a klub honlapján Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke, aki a helyszínen tekintette meg a sorsolást.

A sorozatban érdekelt másik magyar csapat, a Kupagyőztesek Európa Kupája legutóbbi két kiírását megnyerő FTC már kedden megkapta selejtezős ellenfelét, a szlovák Iuventa Michalovce együttesét. Pénteken az is kiderült, hogy amennyiben Elek Gábor csapata megnyeri a párharcot, a főtáblán a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd, illetve a svéd Savehof lesznek az ellenfelei a C csoportban.

"A Győr csoportját ugye alapból nem kaphattuk, az A csoport pedig sokkal rosszabb lett volna. - idézte a handball.hu Elek Gábort. - A három lehetséges csoportból szakmailag a középsőt kaptuk, utazás szempontjából pedig a legrosszabbat. Összességében úgy gondolom, hogy a Iuventán magabiztosan tovább kell lépnünk. Ha be tudunk jutni - márpedig be kell jutnunk - a főtáblára, akkor jó esélyünk lehet a továbbjutásra, de nyilván a pillanatnyi forma, a sérülések számítani fognak. Nem rosszak a kilátásaink, de első bálozók vagyunk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek."

A főtábla küzdelmei október 13-án kezdődnek. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahol a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják. A csoportgyőztesek, illetve a második helyezettek jutnak az elődöntőbe.

A finálé első összecsapását május 4-én vagy 5-én, a visszavágót 11-én vagy 12-én rendezik.


Női Bajnokok Ligája
Csoportkör
A-csoport: Oltchim Valcea (román 1.), Randers (dán 1.), Hypo (osztrák 1.), 2. selejtező-torna győztese
B-csoport: Győri Audi ETO (magyar 1.), Krim Ljubljana (szlovén 1.), Podravka Koprivnica (horvát 1.), 3. selejtező-torna győztese,
C-csoport: Larvik (norvég 1.), Dinamo Volgográd (orosz 1.), Sävehof (svéd 1.), FTC-Rail Cargo Hungaria vagy Michalovce (szlovák)
D-csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói 1., címvédő), Thüringer HC (német 1.), szabadkártyás torna győztese, 1. selejtező-torna győztese

(Forrás: MTI)