Az utolsó simításokat végzik Rióban – képek, videó

Sportdiplomáciai siker: Boczkó Gábor újrázott az európai szövetségben

2021. 09. 13.
Megosztás


Az Európai Vívószövetség (ECF) Szocsiban zajló tisztújító kongresszusán Boczkó Gábort ismét a végrehajtó bizottság tagjává választották. A háromszoros olimpikon párbajtőrvívó Tokióban már sportvezetőként vett részt. A testület elnöke továbbra is a négyszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke, Sztanyiszlav Pozdnyakov maradt.

Az idén fennállásának harmincadik születésnapját ünneplő európai szövetség hétvégi tanácskozásán szombaton került sor a tisztújításra. Amint arról Tamás Henriette, a magyar szövetség főtitkára beszámolt, a szavazás első körében magas szavazati aránnyal Boczkó Gábort ismét beválasztották a vezető testületbe.

„Először is szeretném megköszönni a bizalmat Csampa Zsolt elnöknek és az elnökségnek, hogy lehetőséget teremtettek a munkám folytatására. Nem volt egyszerű a választás, több neves jelölt is kimaradt a bizottságból. Továbbra is úgy folytatom a munkámat, hogy a magyar vívás érdekeit a sportszerű kereteken belül mindig figyelemben tartsam” – jalentette ki Boczkó Gábor.

Az olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, a magyar szövetség sportigazgatója versenyzői pályafutásának befejezése óta, 2017 júniusától tagja a végrehajtó bizottságnak, és a mostani voksolás eredményeként folytathatja munkáját.

A közgyűlésen részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke – Boczkó Gábor olimpiai ezüstérmes korábbi csapattársa –, Kulcsár Krisztián is.

Boczkó Gábor – csapatban 2004-ben ezüst-, 2016-ban bronzérmes lett – a riói olimpián még versenyzőként lépett pástra, a tokiói játékokon azonban már a vívók sportági vezetőjeként a pást mellől segítette a magyar sportolókat.

(MOB, MTI, hunfencing.hu; fotó: MOB/Szalmás Péter)