Sportjogi diploma  -   másfél év alatt a Pázmányon !

Sportjogi diploma - másfél év alatt a Pázmányon !

2012. 09. 22.
Megosztás

Az Oktatási Hivatal 2012. szeptemberi határozata alapján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi szakokleveles sportszakember képzésére elfogadott alapdiplomák körét kibővítették.

E szerint a jogi és igazgatási, gazdaságtudományok, orvos- és egészségtudomány, sporttudomány, társadalomtudomány és természettudomány képzési terület bármely szakán alapképzésben (vagy korábban főiskolai szinten) vagy mesterképzésben (vagy korábban egyetemi szinten) szerzett oklevéllel lehet jelentkezni a jogi szakokleveles sportszakember képzésre.

A képzés kiemelkedő jelentőségét és aktualitását az adja, hogy az új sportjogi törvény alapvető változásokat eredményezett a sportjogi szabályozás, így a sportigazgatás területén. A sportjogi szakirányú képzések célja, hogy a hallgatók megismerjék a sportjog, illetve sportigazgatás területének jogalkotási és jogalkalmazási folyamatait, gyakorlatát, és ezáltal képesek legyenek a sportigazgatás, sportmenedzsment során felmerülő jogi kérdéseket érdemben kezelni. Egyéb tényezők: a budapesti szakképzések közül ez a képzés a legkedvezőbb költségvetésű a hallgatók számára.

Pótjelentkezési határidő: szeptember 27.

További információ és jelentkezési lap letölthető a www.jak.ppke.hu/deak internetes oldalról.