Együtt az egészségért! – országos szűrőprogram indult olimpikonok részvételével

Sportnapot rendezett a sikátori Zsivótzky Kör

2015. 02. 04.
Megosztás

Pattogtak a labdák, röpködtek a nyilak vasárnap a sikátori kultúrházban, ahol a Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesület idei első sportnapját tartotta. Az egyesület egyik kiemelt célja a sport, a sportolás népszerűsítése, tagjai és mások rendszeres megmozgatása.

Ennek jegyében gyülekeztek február első napján a hófedte kis településen mindazok, akik a nemes versengést is vállalva léptek az asztalokhoz, illetve a táblák elé. A meghívó ugyanis asztalitenisz és darts küzdelmekre szólt. A programból a szurkolók sem maradtak ki, sőt egy-egy versenyen kívüli párharc erejéig általában ki is próbálták magukat.

A rendezvényt Kovács Józsefné polgármester asszony nyitotta meg, majd dr. Printz János, a kör elnöke, a MOA Tanácsának tagja ismertette a menetrendet. Elmondta, hogy a sportnap egy versenysorozat első állomása is, amelynek során a résztvevők különböző sportágakban gyűjthetnek pontokat, egészen a nyár közepéig. Az elért helyezések az olimpiai pontszámítás szerint járulnak hozzá az „összetett” eredményekhez, ezen kívül minden induló kap még három-három pontot, a nem versenyszerű programokon - pl. közös túra - pedig valamennyi résztvevőnek öt-öt pont jár.

A vasárnapi megmérettetésre egyéni számokban került sor, s az indulók többsége mindkét sportágban nevezett. A küzdelmek párhuzamosan zajlottak, ezért a nézők nem csak a labdákat követve „kapkodhatták” fejüket. A délután számos izgalmas összecsapást tartogatott. Ezek közül talán Kardos Andrásnak és Neczpál Olivérnek a darts elődöntőjében vívott párharca volt a legszorosabb. A győztest sikere egészen a szám elsőségéig lendítette, miközben a döntőben egy hasonlóan szép mérkőzés erejéig Horváth Miklóssal találkozott. Olivérről van szó, aki asztaliteniszben sem talált legyőzőre, így két szép éremmel és a pontversenyben ezen a napon elérhető maximális 20 ponttal gazdagodott.

A hölgyek között asztaliteniszben Vighné Kemény Teréz igazolta, hogy nem véletlenül volt ebben a sportágban megyei amatőr bajnok, míg dartsban Printz Nóra állhatott a képzeletbeli dobogó tetejére. A pontok gyűjtésében azonban leginkább Vigh Lojzi jeleskedett. A két győztes ugyanis „egyszámos” versenyző volt, így az ő két második helyezése érte összetettben a legtöbbet.

A program természetesen ünnepélyes pillanatokkal, az eredményhirdetéssel, az erre az alkalomra készült szép érmek átadásával zárult.

A rövid tudósítás – a képekkel együtt – talán visszaad valamennyit a sportnap hangulatából, de az ilyen eseményeken legjobb ott is lenni.

(MOA/PJK, fotó: Horváth Miklós, Krajczár Balázs)