Sportolói reakciók – nemzetközi szinten

Sportolói reakciók – nemzetközi szinten

2020. 04. 03.
Megosztás

Számtalan sportoló reagált a hírre, miszerint a tokiói olimpia 2020. július 24. és augusztus 9. helyett 2021. július 23. és augusztus 8. között lesz megtartva. Elsők között reagált Hosszú Katinka és Alise Willoughby is.

Háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka mosolygós képet posztolt, és szerencsésnek érzi magát, hogy tudja az új időpontot és kapott még 1 évet a felkészülésre.

Az olimpiai ezüstérmes amerikai bmx versenyző, Alise Willoughby az elsők között reagált Twitteren az időpontra, örömöt és hálát küldve a szponzorainak és a családjának.

A tongai Pita Taufatofua – akivel a 2019-es szegedi kajak-kenu vb-n készült interjúnkat itt nézhetitek meg – Instagramon tette közzé a következőket: „Remélem, hogy a stadionok, éttermek, hotelek és versenyhelszínek csordultig lesznek a világ minden tájáról érkező szurkolókkal, így kimutatva szeretetünket a rendező tokióiak és a NOB iránt, akik rendkívül nehéz döntést hoztak meg az olimpia elhalasztásával."

A mexikói műugró, Rommel Pacheco felhívta a követői figyelmét arra, hogy maradjunk otthon, figyeljünk magunkra, és vessünk véget a vészhelyzetnek, hogy folytathassuk a felkészülést. Most a legfontosabb mindenki egészsége.

A brit tornász, Becky Downie – aki a játékok utánra tervezte a visszavonulását – azt írta, hogy készen áll az utolsó fejezetre.

Az amerikai olimpiai csapat szintén várja az elhalasztott játékokat, amit indulóinak fényképsorozatával bizonyítottak.

Szintén készen áll az új dátumra a tokiói olimpia utáni rendező, Párizs. A párizsi szervezőbizottság ezt írta: “számoljatok velünk, ott leszünk”.

Az amerikai kosárlabda-válogatott arra vár, hogy megvédjék címüket: “Új időpont, ugyanaz a helyszín. 2021. július 23. Ott találkozunk.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

New Time, Same Place. @tokyo2020. July 23, 2021. See ya there 🇺🇸🤝

USA Basketball (@usabasketball) által megosztott bejegyzés,Márc 30., 2020, időpont: 9:30 (PDT időzóna szerint)

(Forrás: olympicchannel.com; fotó: Tokyo 2020)