Szabó Gabiék alligátorok és delfinek közt is kajakozhatnak

Szabó Gabiék alligátorok és delfinek közt is kajakozhatnak

2016. 02. 14.
Megosztás

A Rióra készülő magyar kajak-kenu válogatott a napokban megkezdi melegvízi felkészülését. Az olimpiai keret - néhány fiatallal kiegészülve - a világ számos pontjára utazik, hogy a téli alapozást követően végre hajóban folytathassák a felkészülést. A londoni olimpiai aranyérmes kajakos Szabó Gabriella és Kozák Danuta pénteken Floridába utazott, kilenchetes edzőtáborba.

"Egész pontosan Tampában leszünk, ez Floridában egy olyan település, ahol a folyó épp a tengerbe torkollik, így bármikor előbukkanhat egy-egy alligátor vagy delfin. De ezt már megszoktuk, hiszen harmadszor megyünk oda" - kezdte mosolyogva Szabó Gabi elutazása előtt a mob.hu-nak.

A két versenyző párosban és a négyes tagjaként is állt már együtt a dobogó tetején, legyen az olimpia, vagy világbajnokság. Londonban K4 500 méteren, legutóbb pedig a milánói kvalifikációs világbajnokságon K2 500 méteren voltak együtt a legyőzhetetlenek.

Ezúttal három U23-as versenyzővel, valamint Somogyi Béla és Tóth László edzővel vágtak neki a kilenchetes melegvízi tábornak.

"Napi három edzéssel számolunk, kétszer ülünk hajóba, egyszer pedig a szárazföldön futunk vagy kondizunk. Ezek a futások már persze nem lesznak annyira kemények, mint a téliek voltak, Floridában már a vízre koncentrálunk: napi harminc kilométer evezés várható."

"Az időjárás tekintetében az első pár hét még a maga 10-15 fokos nappali hőmérsékletével talán hűvösnek mondható, de aztán beköszönt az ottani nyár."

A riói olimpiára már - a nemzetnek és hajóegységének - kvótát szerző Szabó Gabriella azt is kifejtette, hogy az "olimpiai évnek megfelelően érzi magát, közelít a csúcsformához". "Sokat fejlődtem a közelmúltban, erősnek érzem magam, a testfelépítésem is optimális az olimpia finiséhez képest. Négy kilogrammal kevesebbet mutat a mérleg, mint tavaly ilyenkor."

A riói részvételével kapcsolatban azt mondta, "fehér, tiszta lapja van", még nem tekinti magát csapattagnak, de bízik magában. "A válogatók fognak dönteni" - húzta alá...

(MOB/VF, fotó: MTI/Kovács Tamás)