Szilárdi Katalin: "A Dombi-Kökény páros Sevillában újra összeült" (videóval)

Szilárdi Katalin: "A Dombi-Kökény páros Sevillában újra összeült" (videóval)

2014. 04. 04.
Megosztás

A kajak-kenu válogatott tagjai a márciust, április elejét szerte a világban, több helyszínen töltötték, "melegebb" éghajlatú edzőtáborban. Van, aki Floridában, van, aki Abu-Dhabiban, vagy éppen Sevillában készült a 2014-es szezonra. Szilárdi Katalint a spanyolországi, négyhetes összetartás után kértük a mob.hu kamerája elé. Vele készül többek közt London bajnoka, Dombi Rudolf is.

"Remek körülmények között dolgoztunk, a víz mellett egy komplex sportcentrumban készülhettünk. A folyó alkalmas volt az edzésekre, keresztül folyik Sevilla városán. Velem tíz versenyző dolgozott, többek közt az olimpiai bajnok Dombi Rudolf és több U23-as válogatott, akiket az edzőjük küldött hozzám. Az edzőtábor célja elsődlegesen az volt, hogy a vízi, speciális állóképességet megszerezzük, nagy hangsúlyt fektettünk a kilométergyűjtésre. A tábor második felében intenzívebb edzéseket tartottam, elkezdődtek az időre menések is, melyek során elégedett voltam a sportolókkal" - mondta a szakember.

"A Dombi-Kökény páros Sevillában újra összeült, lehetett már látni rajtuk a többéves rutint, technikailag nagyon szépen együtt vannak, az erőnléti állapotukra leszek majd kíváncsi, hogy a szegedi világkupán mire lesznek képesek. Bízom benne, hogy ez a páros továbbra is dobogós helyezéseket tud majd elérni a nemzetközi versenyeken, a válogatóversenyeken pedig csak a győzelem jöhet szóba a továbblépés szempontjából" - folytatta Szilárdi Katalin.

A MOB Kiemelt Edző Programjában is résztvevő szakember az alábbi videóban a közeljövő terveiről, további edzőtáborokról, felmérésekről, a jelentősebb versenyekről, így a szegedi világkupáról is beszél.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)