Miklós Edit lesiklásban osztrák bajnok

Szocsi 2014: Miklós Edit a 13. helyről várja a műlesiklást

2014. 02. 10.
Megosztás

Hétfőn reggel magyar idő szerint 8 órakor kezdődött az alpesi sízők szuperkombináció lesikló száma a Rosa Khutor Alpine Centerben. Harminckilencen neveztek a versenyre, 34-es rajtszámmal Berecz Anna, 36-ossal Miklós Edit állt rajthoz. Miklós 13., Berecz 33. lett.

A pályaadatokhoz hozzátartozik, hogy a 2713 méter hosszúságú nyomvonal szintkülönbsége 790 méter.

Az utolsó lesikló edzésen a luxemburgi Tina Weirather megsérült, így ő nem tudott elindulni a hétfői versenyen, s kétséges a további részvétele is az olimpián. Pedig ő vitte országa zászlaját a megnyitó ünnepségen, s nagy reményeket fűztek olimpiai szerepléséhez.

A tizedikként induló svájci Lara Gut sokáig a legjobb idővel állt az élen. Az utána következők közül a négy osztrák, Anna Fenninger, Nicole Hosp, Michaela Kirchgasser és Elisabeth Goergl, továbbá a szlovén Tina Maze és a német olimpiai bajnoki címvédő, Maria Hoefl-Riesch sem tudta megelőzni a svájci versenyzőt.

Az amerikai Julia Mancuso viszont az első ellenőrző pontnál már jobb időt mutatott, mint svájci riválisa. A pálya második szakaszán rontott, de később egyre jobban haladt a cél felé, és végül 0.47 század másodperc előnnyel nyerte meg a futamot.

Sokáig kellett várni az első magyar indulóig. Berecz Anna teljesítette a pályát, eredménye a 33. helyre volt elegendő, az elsőhöz képest 7.60 másodperces hátránnyal lemaradva.

Csupán egy indulót kellett megvárni, majd Miklós Edit következett. A magyar alpesi síző remekül haladt a pályán, s végül 1.64 századdal a futamgyőztes amerikai Mancuso mögött a 13. helyen ért a célba. Végül 34-en teljesítették sikerrel a pályát, öten kiestek.

A műlesikló futamot 12 órától rendezik.

Eredmények, szuperkombináció, a lesiklás után: 1. Julia MANCUSO (amerikai) 1:42.68, 2. Lara GUT (svájci) +0.47, 3. Tina MAZE (szlovén) +0.86, 4. Anna FENNINGER (osztrák) +0.99, 5. Maria HOEFL-RIESCH (német) +1.04, 6. Lotte Smiseth SEJERSTED (norvég) +1.17,... 13. MIKLÓS Edit +1.64,... 33. BERECZ Anna +7.60