Szocsi 2014: Miklós Edit arról, mi hiányzik az olimpiai aranyhoz (videó)

Szocsi 2014: Miklós Edit arról, mi hiányzik az olimpiai aranyhoz (videó)

2014. 02. 21.
Megosztás

Miklós Edit az elmúlt néhány napban ki tudta magát pihenni az erőltetett menet után, de Magyarország legsikeresebb alpesi sízőjének szeme előtt már a következő játékok lebeg.

Miklós Edit a lesiklásban elért hetedik hellyel nagyot alkotott Szocsiban, a legjobb magyar eredményt érte el olimpián alpesi síben, abba a hibába azonban véletlenül sem akar esni, hogy túlságosan elkényelmesedjen.

A jövő héten újabb versenyen, világkupán méreti meg magát Svájcban, edzője, Stark Márton viszont ennél jóval messzebbre tekint: olimpiai aranyérmet vizionál. És hogy mi kell hozzá?

„Chile és Argentína, hogy nyáron is tudjak edzeni. Emellett szükségünk lenne kondiedzőre, masszőrre, néha egy doktorra, de legfőképpen arra, hogy többet tudjunk sízni” – szolgált meglehetősen komplex válasszal Miklós Edit.

Ezen feltételek megteremtése persze – ahogy azt a versenyző is aláhúzza – elsősorban anyagi kérdés.

Az olimpikon emellett azt is kérte, hogy mi, szurkolók rengeteg szerencsét, erőt és kitartást kívánjunk neki a következő négy évre.

Miklós Edit Szocsival kapcsolatban elmondta, jól érezte magát, az eredményekre és a társaságra sem lehet panasza, de az is hatalmas élmény volt a számára, hogy megtapasztalhatta egy olimpiai hokimeccs hangulatát.

(Fotó: MOB/Kovács Anikó)