Szocsiban nem indult műkorcsolyázónk, Lillehammerben viszont ott van Medgyesi Fruzsina!

Szocsiban nem indult műkorcsolyázónk, Lillehammerben viszont ott van Medgyesi Fruzsina!

2016. 02. 11.
Megosztás

Medgyesi Fruzsina személyében van műkorcsoláyzó tagja a Magyar Csapatnak a lillehammeri II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Ez azért is biztató, mert a szocsi téli játékokon a sportágat nem képviselte magyar versenyző. A fiatal sportoló az új generációt jelenti, az EYOF-on is részt vett.

A budapesti Medgyesi Fruzsina többszörös junior bajnokként, a Négy Nemzet-bajnokság bronzérmeseként utazott a norvég városba. A Jégcsillag SE korcsolyázója, Tokaji-Kulcsár Zsófia és Tóth Zoltán tanítványa a 2015-ös Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is részt vett, ott kilencedik lett. Az EYOF és az ifi olimpia után nem lehet más célja, mint a 2018-as pjongcsangi téli játékokon is részt venni.

Korábban szintén műkorcsolyázó, ma szinkronkorcsolyázó nővére, Orsi adta az ötletet a sportágválasztáshoz ötéves korában. Gyökerei szülein keresztül Erdélybe vezetnek vissza, Fruzsiék azonban már Budapesten láttak napvilágot.

Fruzsinát nem akármilyen példakép motiválja, korunk egyik legnagyobb sztárja, a többszörös világ- és Európa-bajnok, Torino olimpiai bajnoka, Pljuscsenko adja az inspirációt.

Medgyesi Fruzsina kedvező előjelekkel utazott Norvégiába: januárban, Belgrádban a Skate Helena ISU nemzetközi viadalon a szabadkorcsolyázásban és az összetett pontszámában is élete legjobbját teljesítette, ezzel a versenyt meg is nyerte.

Vasárnap a rövid programmal mutatkozik be Lillehammerben, kedden a kűrjét mutathatja be.

(MOB, fotó: Facebook)