RTG 7721

Együttműködéseket is tervez a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja

2024. 05. 29.
Megosztás

Változatos programokról számolt be Fábián László elnök, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának május 28-ai közgyűlésén. A jövőt érintő tervek közt szorosabb együttműködések is szerepelnek.

A BOK-csarnok Bistrodium nevű éttermében tartotta idei közgyűlését a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. Az esemény elején megemlékeztek a közelmúltban elhunyt bajnoktársról, dr. Hammerl László sportlövőről (temetésére június 10-én kerül sor Pilisszentkereszten), a Nemzet Sportolójáról és Dobor Dezső sportújságíróról, a klub korábbi titkáráról (akit április 11-én búcsúztattak).

RTG 7570
Róth Tamás

A résztvevőket Schmitt Pál vívó, a klub tiszteletbeli elnöke, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tiszteletbeli tagja, a Nemzet Sportolója, volt köztársasági elnök köszöntötte, aki méltatta a szervezet működését, és támogatásáról biztosította a tagságot.

Fábián László öttusázó a 2023. május 31. óta eltelt időszakról számolt be, mindenek előtt köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásáért. Kiemelte, hogy az elit klub méltó módon ünnepelte meg a Magyar Nemzeti Múzeumban november 3-án a 30 éves születésnapot és a szöuli olimpia 35 esztendős magyar sikereit (23 érem), közösen szurkoltak többek közt a budapesti atlétikai világbajnokságon, többen részt vettek a COOP Ralyn, közösen ünnepelték az olimpia napját.

RTG 7815
Róth Tamás

A jövőt érintő tervekkel kapcsolatban szerepel a Magyar Olimpiai Akadémiával – és ott felmerült, hogy a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületével – való szorosabb együttműködés, a bajnokokat bemutató podcast elindítása, az olimpia idején működő Szurkolói Fesztiválon való aktív megjelenés, színházi eseményeken való részvétel és a kerek születésnapjukat ünneplők köszöntése. Mindenkit meginvitált a június második felében megrendezésre kerülő Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomására és a nemzetközi olimpiai napra (június 23.). Az olimpiai bajnok öttusázó-sportvezető azt is elmondta, hogy a Farkasréti temetőben hamarosan elkészül az új Olimpiai Bajnokok Fala, mely méltó emléket állít az elhunyt bajnokoknak.

RTG 7711
Róth Tamás

A költségvetést és a pénzügyi aktualitásokat Bíró Lajos ismertette. Az eseményen megjelent és a bajnokokat köszöntötte Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség elnök-vezérigazgatója és Kovács Norbert létesítményfejlesztési és -üzemeltetési vezérigazgató-helyettes.

RTG 7790
Róth Tamás

A résztvevők a közgyűlést követően megtekintették a helyszínen kiállított Van Gogh-kiállítást.