Hétvégén már az olimpia a tét

Tatai teljesítménytúra

2013. 02. 16.
Megosztás

A héten a tatai edzőtáborban téli felmérőn vett részt férfi kajak és kenuválogatottunk.

A kétnapos szövetségi táborban szinte a teljes élvonal megjelent.
Futás, úszás, kondi. Vagyis semmi extra, pontosan azt a munkát végezték versenyzőink a tatai edzőtáborban, amelyet a téli felkészülés során. A felmérő-edzés „pikantériáját” azonban az adta, hogy ezúttal Storcz Botond szövetségi kapitány állt stopperral a kezében, és a mért eredmények, valamint a látottak alapján leszűrhette, ki hol tart a téli felkészülésében, milyen formában utaznak majd a versenyzők közel két hét múlva a melegvizes edzőtáborokba.

„A vasasosok élen jártak, megnyugtató, hogy majd minden felmérőben ott voltunk a legjobb hat között” – mondta a tatai programról Pauman Dániel, a Londonban ezüstérmet szerző férfi négyes tagja, aki jó érzésekkel zárta a felmérőt.

Vajda Attila számára egy kissé „húzós” volt a tábor, hiszen szegedi elfoglaltsága miatt ő egy napba sűrítette bele a kétnapos penzumot.

„Fárasztó nap volt, nem tagadom – magyarázta Peking olimpiai bajnok kenusa, aki igazából magára koncentrált ezen a napon.
– A csapatépítős hangulatból én ezúttal kimaradtam, megcsináltam a munkát, aztán robogtam vissza Szegedre. Jó ötletnek tartom ezt a tábort, csak szerintem nehéz összevetni olyan emberek teljesítményét, akik különböző műhelyekben, más sémák szerint dolgoznak.”

Storcz Botond szövetségi kapitány elégedetten beszélt a tatai napokról.

„Jó hangulatú táboron vagyunk túl, teljes képet kaphattam arról, hogy a versenyzőknek hogy sikerült az elmúlt pár hónapban a munka. A Cooper-teszt és egyéb résztávos futás mellett úszás és kondi szerepelt a programban. Utóbbiban hatvan kilóval fekvenyomást és mellhez húzást kellett két percig végrehajtani a srácoknak. Úgy láttam, mindenki nagyon komolyan vette a tábort, ami jó alkalom volt arra is, hogy egy kicsit összerázódjon a válogatott” – mondta a kapitány.
A fizikai felmérő eredményei innen letölthetőek!

(Forrás: kajakkenusport.hu)