Telekom – „kedves vendég a magyar labdarúgás házában”

Telekom – „kedves vendég a magyar labdarúgás házában”

2012. 10. 16.
Megosztás

Grosics, Buzánszky, Mészöly, Nyilasi és Egervári együtt örvendeznek... A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Telekom közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn.

Aligha véletlen, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Telekom közös sajtótájékoztatóját hétfőn délelőtt az óbudai Symbol Gardenben rendezték meg, ugyanis ennek a népszerű vendéglátóhelynek az egyik híressé vált terme, a „Puskás Pancho Sport Pub” minden idők legnagyobb és leismertebb focistájának a nevét viseli. Bizonyára a 2006 novemberében elhunyt „Öcsi bácsi” is örömmel és nagy elégedettséggel fogadta volna azt az itt elhangzott bejelentést, miszerint a Telekom az MLSZ és a magyar válogatott főtámogatója lett. Az „Aranycsapat”, vagy ha úgy tetszik az egykori „csodacsapat” két, ma is közöttünk élő nagysága viszont – néhány náluk jóval fiatalabb sporttársukkal együtt – szívesen vállalkozott arra, hogy a jelentősnek nevezhető szerepvállalást méltassa. Szalay Péter, a T-Mobile Sporthír Szolgálat munkatársa elsőként a foci világának két veteránját szólaltatta meg.

Grosics Gyula, 86 éves és pontosan ennyi alkalommal a magyar válogatott tagja, az egykori „Fekete Párduc”, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, a Nemzet Sportolója: „Én úgy gondolom, hogy mindenki, aki a társadalom bármelyik szegmensében egy-egy csoport vagy kezdeményezés felkarolására vállalkozik, annak csak köszönet és elismerés járhat. A mi időnkben még hallomásból sem tudtunk arról, hogy vajon mi is állhat az a szó mögött, hogy szponzoráció, de egyes csapatoknak már a 30-as és 40-es években is voltak mecénásai, akik készek voltak áldozni a kedvenceikért. A Telekom bejelentését szívmelengetően kellemes hírnek tekintem, mert ez a támogatás az én sportágamban jelentős projektek megvalósulását segítheti elő, azaz jó szolgálatot tesz a focinak.”

Buzánszky Jenő, 87 éves, egykori 49-szeres magyar válogatott, szintén az Aranycsapat tagja és annak színeiben olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes, a Nemzet Sportolója: „Gratulálok a szövetségnek, hogy ilyen nagyszerű céggel tudott együttműködési szerződést kötni, de a Telekomnak is, mert szerintem jó lóra tett. A futball népszerűsége itthon és az egész világban vitathatatlan, és olyan közeget képez, ahol a nagy támogatók is megtalálhatják a számításukat. Néhány napja emlékeztünk meg arról, hogy a magyar válogatott éppen 110 esztendeje játszotta le az első hivatalos mérkőzését, amely ugyan nem zárult dicsőségesen, hiszen Ausztria nyert 5:0-ra, de később a piros-fehér-zöld színek képviselői emlékezetes diadalokat arattak, amelyek egy részének boldogságomra szereplője lehettem. Csak azt tudom most kívánni, hogy mielőbb elevenedjenek fel a múlt nagy sikerei, és hogy túl messze ne menjek, kedden a Népstadionban a törököket sikerüljön legyőzni”

Mészöly Kálmán, 71 éves, 61-szeres magyar válogatott, Európa-válogatott, az egykori „Szőke Szikla”, aki visszavonulása után szövetségi kapitányként is tevékenykedett: „Még nem sikerült megismernem az együttműködési szerződés tartalmát, de örömmel üdvözlöm a sportág „kedves vendégét a magyar labdarúgás házában”, ahol remélem, hogy sokáig jól is érzi majd magát. A segítség minden formájára nagy szükség van mostanában, hiszen komoly fejlesztési programok indultak be, amelyekhez jó emberekre és nem kevés pénzre van szükség. A Telekom főszponzori szerepvállalását azért is tartom nagyra, mert egy ilyen neves és sikeres cég csatakozása hozzá hasonlóan eredményes vállalkozások döntéshozóit is elgondolkoztathatja és előbb vagy utóbb őket is a szövetség szponzorainak a körébe vonzhatja.”

Nyilasi Tibor, 57 éves, becenevén „Nyíl”, a válogatottban 70 alkalommal szerepelt játékos, aki az osztrák bajnokságban három, a magyarban pedig két alkalommal lett aranyérmes. Szerepelt az Európa válogatottban, nyert „Ezüstcipőt”, jelenleg pedig az MLSZ sportágfejlesztési divíziójának a vezetője: „A Telekom egyik elődje már szerencsét próbált a magyar labdarúgásban, és éppen az egykori csapatomnál, a Ferencvárosnál, de akkor az együttműködés tiszavirág életűnek bizonyult. Nyilván ezért is remélem most azt, hogy a telekommunikáció világcégének a magyar leányvállalata horgonyozzon le a magyar szövetség és a válogatott mellett, amelyet persze egyre javuló eredményekkel kell majd meghálálni. Már az is remek dolog, hogy fantáziát látnak az itthon kínálkozó lehetőségekben, ezért is nagy horderejű döntésre határozták el magukat, amelynek a magyar gazdaságban jelzésértéke lehet. A Bozsik programot segítő MOL és OTP mellett tehát egy újabb neves támogatóra leltünk.”

Egervári Sándor, 62 éves, egykor több élvonalbeli csapat hátvédje, aki 1982 óta tevékenykedik az edzői pályán, és aki előbb az U20-as válogatottat vezette, 2010 óta pedig szövetségi kapitányként a nemzeti tizenegyet: „Egyértelmű a számomra, hogy a Telekom szerepvállalása a közelmúlt eredményeinek és előremutató kezdeményezéseinek az elismerése, de egyben a bizalom jele is. Egy ilyen cég a döntése előtt alaposan tájékozódik, felméri a lehetőségeket, tehát mindenképpen megfontolt döntésnek kellett születnie, amely tartalmazza a sportággal szembeni elvárásokat is. A magyar foci fejlődését egyelőre nem nevezhetem viharos gyorsaságúnak, de az vitathatatlan, hogy ha kis lépésekkel is, de előre haladunk. A megállapodásra az egész válogatott minden tagjával együtt büszke vagyok. Tudom, hogy a Magyar Telekom testvérvállalkozásai több európai ország labdarúgó szövetségével, illetve az első vonalba tartozó klubokkal kötöttek már szerződést, így most az is kimondható, hogy előkelő társaságba kerültünk.”

Dr. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóirodájának a vezetője, nemrégiben a magyar sportmédia egyik jeles alakja: „A szövetség és a magyar válogatott új főtámogatója az egyik olyan partnerünk, amelynek a jövetele egy látványos fejlesztési folyamat elismerése. Utóbbit a magyar foci „toptermékének” is nevezhetjük, amelynek néhány elismerésre méltóan jó szereplése már eddig is nagy változásokat okozott. Következtethettünk erre a Puskás Ferenc Népstadion lelátóin össze sereglett nézőközönség korábbit messze felülmúló számából, de abból is, hogy az immár 209 tagországot számláló FIFA rangsorában biztosan őrizzük az első egynegyed részben a helyünket, de voltunk már az első egyharmadban is. Reménykedünk abban, hogy az európai ranglistán hamarosan a legjobb 24 közé tornásszuk fel magunkat, amely együtt járhat a 2016-os Európa- bajnokság döntőjében a részvétel kiharcolásával is. Ahogy az MLSZ, úgy a Telekom sem tud a játékosok helyett gólt rúgni, de a maga eszközeivel a szövetség és a támogatói is a pozitív folyamatok előrevivőjeként működnek, illetve működhetnek a jövőben is közre, éppen ezért a mostani megállapodást sem csupán a nap híreként kommentálom, hanem mérföldköves eseményként annál sokkal többre tartva.”

(T-Mobile Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)