Bach Bp OQS

Thomas Bach: Budapest büszke lehet a rendezésre!

2024. 06. 20.
Megosztás

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint Budapest és Magyarország büszke lehet arra, hogy otthont ad a második állomásnak a városi sportágak olimpiai selejtezősorozatában.

A Ludovika Campuson a csütörtök koraesti médiabeszélgetésen a NOB első embere két okot nevezett meg az érintett sportágak ötkarikás programba vételére. Egyrészt, hogy a sport gyökerei a városokhoz köthetők, márpedig ők közel akarták vinni a sportot az emberekhez és nem arra várni, hogy az emberek menjenek oda, ahol a sporteseményeket rendezik. Másrészt pedig ezek a sportágak - a BMX freestyle park, a gördeszka, a sportmászás és a breaktánc - a hagyományos sportágakhoz képest maguk is fiatalok, újító szelleműek és a vonzóak fiatalok számára.

Mint mondta, ez a selejtezősorozat - noha még nem ért véget - sikeresnek tekinthető.

038
MOB-Médi/Szalmás Péter

„A magyar sportkultúra az európai sporthagyományok képviselője, eltér a sanghaji városi kultúrától, a kettő ötvözete teszi igazán érdekessé ezt a sorozatot. Ez valami igazán új" - hangsúlyozta.

Kérdésre Bach kitért arra a jelentős számú nemzetközi sporteseményre is, amelyeknek a magyar főváros adott otthont az elmúlt esztendőkben. Mint mondta, Magyarország a városi sportok olimpiai selejtezőjének megrendezésébe is nagy lelkesedéssel vágott bele.

037
MOB-Média/Szalmás Péter

„Magyarország és Budapest nagyon büszke lehet erre a rendezésre!" - fogalmazott. Megjegyezte: nagyon sok fiatal látogatott ki az eseményre csütörtökön.