Tiszaújvárosi kajak-kenus palánták kirándulása - a MOB-székházba is ellátogattak

Tiszaújvárosi kajak-kenus palánták kirándulása - a MOB-székházba is ellátogattak

2013. 12. 18.
Megosztás

Egyedülálló és példaértékű kezdeményezés, hogy a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület „TOMI” csoportja „Egy jó csapattal, együtt a legjobbakkal” szlogennel, jutalom sportkirándulást szervezett Budapestre azzal a céllal, hogy a gyerekek sportági ismeretanyaga, identitása, motiváltsága növekedjen.

A sportkiránduláson Velenszki Tamás szakedző vezetésével 37 fő 10-13 éves gyermeksportoló vett részt, akik a 2013-as versenyévadban eredményesen szerepeltek a különböző korosztályos versenyeken, valamint szorgalmukkal kitűntek társaik közül.

A csapat november 15-én a déli órákban érkezett az MKKSZ székházba, ahol először Angyal Zoltán edzői programfelelős tartott érdekes tájékoztatót a gyerekeknek az MKKSZ működéséről, feladatairól, válaszolt a feltett kérdésekre, majd mindenkinek a látogatást igazoló „Emléklapot” nyújtott át. Az emléklapok átadását követően Csabai Edvin szakmai igazgató, Storcz Botond felnőtt szövetségi vezetőedző és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző kötetlen beszélgetést folytatott az érdeklődő gyerekekkel, akik kérdések záporában autógrammokat gyűjtöttek a példaképektől. Ezután az ajándéktárgyak kisorsolására következett; Gáspár Emese, Molnár Márk, Gyivák Bálint, Urgyán Milán és Lack Edina lettek a válogatott mezek és a sportkönyv boldog tulajdonosai. A látogatás a szövetségben kiállított relikviák megtekintésével zárult.

Az MKKSZ-ben tett látogatás egész napot kitevő program keretében valósult meg, amely reggel a Testnevelési Egyetemen kezdődött. Az intézményben dr. Irmai István egyetemi docens vezette körbe a gyerekeket. Itt többek között megtekintették az olimpiai bajnokok márványtábláját, a sportcsillagok falát, az edzőtermeket és a terheléses labort. Ezután a fiatal sportolók megismerkedtek a Csörsz utcai új MOB székházzal, a MOB szervezetésvel és munkatársaival. Tőlük tájékoztatást kaptak a magyar olimpiai mozgalom történetéről. A kirándulás befejezéseként a délutáni órákban a Honvéd vízitelepén a résztvevők találkozhattak Kökény Roland - egykori tiszaújvárosi – olimpiai bajnok kajakozóval, akit számtalan fényképfelvétel készítése közepette körberajongtak. Végezetül érdeklődve megtekintették Kökény Roland és a „Vidi” csoport kondicionáló edzését.

A gyerekek a rendhagyó, érdekes, színes és változatos sportkirándulásról élményekkel gazdagodva tértek haza, ezért köszönet mindenkinek, aki a program megvalósítását segítette.

Fotók a TKKSE Facebook-oldalán

Videó a kirándulásról: