Női BL: Vetési szerint a final four jó tapasztalat lenne az Eb-re

Tizennégy csapatos lesz a kézilabda NB I – két „zöldkártyással”

2014. 06. 12.
Megosztás

Két hely sorsa várhatóan csak a július elsejei nevezési határidő lejártával dől el, az viszont már most biztos, hogy a kézilabda NB I 2014/2015-ös idényében 14 élvonalbeli együttes mérheti össze az erejét.

„A bajnokság mezőnyének és forgatókönyvének kialakításakor egyebek között azt is figyelembe kellett vennünk, hogy a Pick Szeged még sem nevez be a SEHA Ligába, a dél-kelet európai régiót képviselő klubok nemzetközi versengésébe, ahol valószínűleg csak az MKB-MVM Veszprém képviseli majd a magyar színeket – tájékoztatta Vetési Iván (a képen), a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát.

- Az első vonal tagja lesz az új szezonban a 2013/2014-es bajnokság résztvevői közül tíz együttes, hozzájuk csatlakozhat feljutóként a Komló és a Balmazújváros együttese. Nevezni, vagy ha úgy tetszik, pályázni az új bajnokság tizenharmadik és tizennegyedik helyére lehet. Szövetségünk csak és kizárólag olyan klubok jelentkezését támogatja, amelyek a magyar kézilabdázás egyetemes érdekeit messzemenően képviselni tudják, azaz szilárd szakmai és gazdasági háttérrel rendelkeznek, elsősorban hazai játékosokra, illetve a jövő fiatal reménységeire építik a csapatukat.” – hangsúlyozta a szövetség első embere, jelezve, hogy az általa ismertetett átalakítási terv a jövő hét első napján kerül a szövetség illetékes bizottságai elé.

A „zöld kártyás” helyekre várhatóan az NB I-ből kiesett Vác és Győr szeretne a legerősebb szándékkel igényt tartani, de ez egyelőre csak egy feltevés, a dolgok másképpen is alakulhatnak…

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)