Tízéves születésnapját ünnepelte a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör

Tízéves születésnapját ünnepelte a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör

2017. 12. 09.
Megosztás


Tízéves születésnapját ünnepelte a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör december 7-én. Az Erzsébetligeti Étteremben és Rendezvényházban tartott ünnepségen többek között köszöntötték az alapítótagokat – Borovitz Tamást, Abonyi Jánost, Varga Ferencet, Teszák Sándort és Dorogi Ferencet -, illetve a klub elnöke, Borovitz Tamás a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárától, Lehmann Lászlótól egy életműdíjat vehetett át.

A kerületi civil szervezet az elmúlt tíz évben 175 olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes sportolót, sportvezetőt és edzőt látott vendégül, olimpiai napokat szervezett a napközis táborozóknak, iskolákba látogattak el, emléktáblákat avattak a kerületben és minden lehetséges módon ápolták a kerületi olimpikonok emlékét.

A klub tagjai a születésnapon azt ígérték, hogy a 11. évükben is folytatni fogják az ötkarikás missziójukat. Január 30-án mindjárt a magyar kerékpársport legjobb eredményét produkáló Lovassy Krisztiánt látják vendégül, aki nemrég óriási meglepetésre ezüstérmet szerzett a berlini pályakerékpáros Európa-bajnokságon.

(MOA)