Tokióban bemutatták az olimpia és paralimpia kartonágyait

Tokióban bemutatták az olimpia és paralimpia kartonágyait

2019. 09. 26.
Megosztás


A tokiói szervezőbizottság lerántotta a leplet a következő olimpiai és paralimpiai játékok ágyairól. Az olimpiai faluban 18 000, míg a paralimpiai faluban 8 000 fekvőalkalmatosságra lesz szükség.

Az alvóhelyeket a tokiói játékok hivatalos partnere, az Airweave fogja szolgáltatni, amelyekhez kék és fehér színű kockás huzat jár majd a 2020-as ötkarikás multisport-esemény logójával. Az olimpiai és paralimpiai kinézet enyhén eltér egymástól.

Minden ágy nagy tűrőképességgel rendelkező kartonpapírból fog majd készülni, amelyek akár 200 kg-ot is képesek megtartani, míg a matracokat úgy alkotják meg a szervezők szerint, hogy azok javítják az alvás minőségét.

„A matracok dizájnja az ágyfelületek legújabb innovációit tartalmazza" – közölte a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok szervezőbizottsága. Három részből állnak majd az ágyak, amelyek a test felső, középső és alsó részét támasztják meg, és mindegyik szekció keménysége személyre szabható lesz, hogy azok igazodjanak a sportolók testtípusához.

A párnák közepén pedig be vannak süllyesztve, így azok megtámasztják a nyakat és a fejet, függetlenül attól, hogy a versenyzők az oldalukon vagy a hátukon fekszenek.

A XXXII. Nyári Olimpiai Játékok végeztével az ágykeretet papírtermékek készítése során hasznosítják majd újra, míg a matracok összetevőit műanyagtermékek gyártására használják, így ez lesz az első alkalom az olimpiák és paralimpiák történetében, hogy minden ágy és felület szinte teljesen újrahasznosítható anyagból készül.

Az 1964-es alkalom után újra Tokióba vándorló olimpiai játékokat 2020. július 24-e és augusztus 9-e között rendezik meg.

2019. július 29-én a hazai jegyértékesítés is elindult a játékokra. A belépőket az olimpiajegy.hu weboldalon lehet megvásárolni, amely a tokiói olimpia hivatalos magyar jegyértékesítő platformja.

(insidethegames.biz-MOB)